Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?

Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Хлопчика, який нападав на дівчаток та різав їм волосся відправили до приймальника-розподільника у Дніпрі. Мами постраждалих дівчаток висловили свої думки з цього приводу
  • Хлопчика, який різав волосся дівчаткам 26 березня відправили до приймальника-розподільника у Дніпрі. На це було рішення суду.
  • Поцікавились у мам постраждалих дівчаток, що вони думають щодо такого судового рішення.
  • А також отримали коментар поліції щодо звинувачення в тому, що мати не була в курсі цього рішення.

Учора, 26 березня, до журналістки «20 хвилин» подзвонила мати Влада Яковишенка і сказала, що її сина відправляють до якоїсь установи у Дніпрі. Пізніше речниця главку поліції Заріна Маєвська пояснила, що в рамках кримінального провадження за клопотанням прокурора Вінницький міський суд виніс рішення про розміщення хлопчика у приймальник-розподільник для дітей на термін 30 діб.

Що кажуть мами постраждалих дівчаток, щодо такого рішення суду?

— Так, я знаю вже про це (про те, що хлопчика забирають до приймальника-розподільника — авт.). Не знаю, чи щось це дасть. Його потрібно лікувати, а не карати. І маму його теж, – каже одна з мам, чия донька постраждала.

Відео дня

Дала коментар і Жанна Арсенюк, мама, яка першою розповіла редакції публічно про такі випадки.

— Я бачила відео, як його забирали в приймальник, а також бачила відео новин, коли Владу було 6 років і його мама вигнала з дому після того, як сильно побила. В мене дуже дивні відчуття, – зізнається жінка. – З одного боку, шкода хлопця, тому що він не бачив нормального дитинства, відношення до себе і в умовах, в яких зростав, й не дивно, що в нього психічні проблеми. А з іншого боку, розумію, що він несе загрозу суспільству, своїми діями він спричиняє травми іншим дітям, в тому числі і моїй дитині. А з третього боку, не розумію, чому на тому етапі, коли мама знущалась з хлопця, вона не була покарана, її не позбавили батьківських прав. Зрозуміло, що інтернат — не найкращий варіант для дітей, там свої складнощі. Але, можливо, йому там не настільки б скалічили психіку. Зараз бачимо наслідки «виховання» мамою…

Як каже Жанна, їй дуже хотілося б, щоб він усвідомив всю відповідальність своїх дій. Одночасно з тим зізнається жінка, їй дуже прикро, що дитина в такому віці скалічена і мусить бути ізольована.

— Але, на жаль, це правильне рішення. Випадки нападів на дівчат повторювались. Не повинні страждати невинні діти та люди, – міркує мама.

Змогли взяти коментар і у ще однієї мами, донька якої постраждала внаслідок одного з нападів Влада.

— Так, мені відомо про таке рішення суду. Ми цього добивалися спочатку, але одна поважна особа була проти цього, щоб не псувати статистику району. Ми на неї написали скаргу в ГПУ (Генеральна прокуратура України, — авт.). Вона відсторонена від обов'язків, тому діло йде швидше, – каже жінка. – Надіємось цього разу все йде до логічного завершення.

То знала чи не знала?

Після того, як хлопчика забрали виникло нерозуміння: чи мама справді не знала, що її дитину відправлятимуть? Адже у поліції це заперечують.

У відділку, Лариса Яковишенко, мама хлопчика, сказала, що вона не знала про те, що сина забирають. Проте, рідна тітка, яка була там  розповіла, що поліція запевнила її, що маму все ж попереджали й навіть казали, щоб та зібрала речі. Однак жінка заперечує цю інформацію.

На такі звинувачення з боку матері речниця поліцейського главку Заріна Маєвська запевнила, що слова Лариси не відповідають дійсності.

— Інформація про те, що мати хлопчика не знала про судові засідання, не відповідає дійсності, – каже речниця. – Попри те, що жінка не є законним представником дитини, вона була присутня на всіх судових засіданнях в рамках кримінальних проваджень, в тому числі й на тому, коли суд виніс рішення про поміщення хлопчика у приймальник-розподільник.

Заріна Маєвська додала, що у поле зору правоохоронців родина потрапила ще у 2017 році. Поліцейські близько 20 разів складали на жінку протоколи за неналежне виконання нею батьківських обов’язків.

— Однак це не вплинуло на усвідомлення жінкою наслідків неналежного виховання, – зазначила речниця Нацполіції області.

Коли знову зв'язалися з Ларисою, то жінка повідомила, що вона була на суді, але про те, що хлопчика відправлятимуть, не знала.

— Я була на цьому суді, але мені суддя сказав: «Раз ви вже прийшли, то будьте присутні, ваша явка була не обов'язкова», – пригадує Лариса. – Як такого права на слово в мене не було, лише мене попросили представитись ким саме я являюся, а так, щоб мені надали слово, щоб я могла пояснити ситуацію, своє бачення, свою точку зору, то не могла.

Жінка запевняє, що про відправлення дитини дізналася випадково.
Раніше ми розповідали, що в Тяжилові живе хлопчик, який нападає на дівчаток, щоб ножицями відрізати шмат волосся. Мама проблемної дитини, нагадаємо, розповіла редакції «20 хвилин», після чого таке почалося. Вона каже, що сину не ставлять діагноз, але дають заспокійливі. А вчора, його було відправлено до приймальника-розподільника, як каже мати. Мати зазначила, що її про таке рішення не повідомили й дізналася вона про це випадково в день відправлення дитини. Тим часом у мережі її дитину називають тяжилівським різником, а її саму — винуватою в такій поведінці дитини.


Читайте також:

Середня вартість поховання воїна 20-25 тисяч гривень: хто займається цим та як отримати виплату

Чому військових «накриває» та як їм допомогти? Запитали поради у психолога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Інна Добровольська

    Знаю маму особисто,хороша жінка,яка любить сина,хлопчику просто потрібен психолог і лікування,але наші люди тільки за себе хвилюються,а журналісти пишуть що попало.Правильно мама бідна і не може собі дозволити психолога бо ціни за 1000 грн. А люди краще б допомогли.Хлопчик теж хороший,просто йде треба допомого,а роблять йому ще гірше
  • Altamira

    У цієї маман усе випадково... В одній із статей вона казала, що про діагноз дізналась випадково, а він є... Тепер теж усе в неї випадково 🤷🤷🤷
  • Здрастуйте

    Кончіта — іспанське жіноче ім'я. Скорочене,в честь непорочного зачаття. Звичайно для нас це слово має дещо інше забарвлення, та асоціації, але варто бути ...

    Маріна reply Здрастуйте

    саме так, у нас це дещо інші асоціації, особливо в контексті того що ви пишите. Тому сподіваюсь, що ви мене зрозуміли 😌

    Здрастуйте reply Маріна

    тому спочатку до тих кому "прибиральниця"  не з їхнього зоопарку..
  • Здрастуйте

    так то ж майбутнє країни де  такі босяки з бідових сімей або в колонію -або окопи рити,а виродки мільйонерів прокурорів-депутатів по закордоних клініках від наркоти  і т.п..

keyboard_arrow_up