Жінок близько 10%: у Вінниці оновили статистику велосипедистів на дорогах міста

Жінок близько 10%: у Вінниці оновили статистику велосипедистів на дорогах міста
  • У Вінниці оприлюднили оновлену статистику з підрахунку велосипедистів на дорогах міста. 
  • З результатів можна дізнатися співвідношення чоловіків та жінок на велосипедах, тих, хто їздить по автошляхах та на чому ще вінничани пересуваються містом. 

На Фейсбук-сторінці очільника наглядової ради ГО «Вінниця Мобільна» Олександра Царевського з’явилася інформація про результати осіннього підрахунку велосипедистів у нашому місті. Царевський пише, що підрахунок проходив впродовж двох днів: зранку і ввечері (16.10.20) у будній день і вдень (18.10.20) у вихідний. Завдяки цьому, за словами спеціаліста, вдалося отримати коректні дані про потік велосипедистів.

«Цей етап є однією з ключових точок для формування розуміння основних напрямків/маршрутів велосипедистів і їх завантаженості в тому числі в контексті сезонності. Ми не очікували явного сплеску по кількості велосипедистів в порівнянні із спекотним літом: зараз ми напрацьовуємо точки відліку по сезонах (літо/осінь/весна) - і дуже хочеться щоб вони були коректними що дасть майбутньому можливість робити якісний аналіз і моделювання транспортних потоків», — пише вінничанин. 

Відео дня

Як читаємо, окрім волонтерів які рахували велосипедистів на перехрестях, підрахунок проводився і по записах камер Ситуаційного центру.

Згідно з статистикою, найактивніше вінничани користуються велосипедами ввечері — 726 людей, в обід — 391, і вранці — 582 велосипедиста порахували волонтери. Жінки все ще набагато менше користуються двоколісними — не більше 10,3% від загальної кількості велосипедистів. В шоломі їздять не більше 13,1%, а тих, хто виїжджає на дорогу, 18,2%, у вихідний день. Користуються вінничани й електротранспортом, найбільше користувачів зафіксували вранці у будній день — 7%. 

В порівнянні з літом кількість велосипедистів зменшилась, що є впливом сезонного фактору та погоди, пише в дописі Олександр.

«Як і літом найбільша щільність велотрафіку припала на вхід в ЦПКіВ ім Леонтовича якій є перетином популярних веломаршрутів. Сподіваємось що це стане достатньою підставою для того щоб припинити прикриватись статусом «пам’ятки садово-паркового мистецтва» і таки зробити велодоріжку, яка дасть можливість комфортно і безпечно доїздити до центру міста. Крім того пішохідні переходи до ЦПКіВ ім Леонтовича через вул. Хмельницьке шосе і вул. Магістратську потребують нанесення розмітки 1.15 “велопереїзд” з відповідним облаштуванням/розширенням пандусів адже це з’єднання кількох популярних веломаршрутів», — пише Царевський. 

Також організатори підрахунку зазначають, що електро-самокати показали незначний приріст. Тому, за їхніми словами, це є вагомим аргументом для введення учасників дорожнього руху в ПДР, бо до сьогодні їхні права і обов’язки ніде не прописані. 

Про літній підрахунок ви можете прочитати ТУТ. 

Читайте також: 

Тарифи, школа, «острівці». Що зміниться у листопаді для вінничан

ВІН І ВОНА: стосунки в режимі онлайн, керівництво до застосування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • KsuRo Ro

    А чому тут дивуватися? Жінка вона зазвичай як верблюд- увішана покупками та дітьми). А чоловік - він сам по собі , красень та орел: сів та поїхав))
  • Вася Васич

    Яке має відношення фото зроблене в Америці до вінницьких велосипедистів ?
  • Юрий Бондарук

    "на дорогах міста"??? От у тому то вся справа! Лісапедисти їздять по ДОРОГАХ, незважаючи на те, що для них зроблені ВЕЛОДОРІЖКИ (і на ці велодоріжки спи...жено колосальні суми, але річ не про це). ЧОГО ТИ ПРЕШСЯ НА ДОРОГУ? Ти що знаєш ПДР, чи обладнаний "стопами" чи "поворотніками"? А поліціянтам пох, вони ловлять 130ті, в них план(((

    Наталья Горошко reply Юрий Бондарук

    а когда велодорожка внезапно заканчивается, велосипедистам взлетать?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up