Завтра – день Тетяни: традиції та прикмети. Як краще гадати на кохання?

Завтра – день Тетяни: традиції та прикмети. Як краще гадати на кохання?

25 січня православна церква згадує святу мученицю Тетяну. У цей день наші пращури продовжували гадати. Згідно з прикметами, жінки, які народилися в Тетянин день, будуть дуже хазяйновитими. Чому народженим 25 січня чоловікам не пощастило, читайте далі.

Тетянин день - свято студентів. Тетяні Римській студенти моляться, щоб бути здібними до наук, просять везіння на іспитах, легкого навчання. Для вірників 25 січня має велике значення.

Якщо студент хоче отримати везіння у навчанні на наступний рік, йому потрібно обов'язково відстояти молебень у церкві, який проводиться на честь пам'яті Святої Тетяни. Тільки потім можна приступати до святкування та веселощів.

Відео дня

У давнину 25 січня традиційно виконували "жіночу" роботу. Так, господині готували їжу, прали білизну, мили хату. Також придивлялися до всього, що відбувається навколо - прикмет для 25 січня достатньо багато. Якщо в цей день старша жінка в сім'ї спече коровай, то це дозволить отримати хороший урожай. І кожен з домочадців 25 січня зобов'язаний з'їсти хоча б шматочок короваю. Надлишок згодовували домашній скотині.

Якщо дівчинка народилася 25 січня, вона буде здібною до наук і доброю господинею. Якщо народився хлопчик - буде нещасним.

Кажуть: "У день Тетяни всі студенти п'яні". Якщо не нап'єшся 25 січня, навчання буде гірше даватися.

Ворожіння на Тетянин день

Вечір, 24 січня, і весь день 25 числа - прекрасна пора для любовних ворожінь. У цей час можна дізнатися, яким буде наречений, коли весілля відбудеться і як складуться відносини.

Ворожіння на ім'я незнайомця

25 січня потрібно вийти на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного чоловіка. Так і зватимуть нареченого. Тільки, звичайно, все повинно бути по-чесному - підмовив друзі, брати не береться до уваги.

Ворожіння з цибулею

Увечері перед сном потрібно подумати про те, яким повинен бути майбутній чоловік. Можливо, є вже якийсь певний хлопець - в цьому випадку потрібно сконцентрувати увагу саме на ньому, взяти кілька цибулин і на кожній написати чоловічі імена. Можна ті, що належать знайомим чоловікам, можна і будь-які інші. Цибулини посадити в воду. Спостерігати за ними кілька днів. Яка цибулина проросте першої - від того чоловіка і чекати пропозиції руки і серця.

"Солоне" ворожіння

Це саме правдиве ворожіння на любов. Перед сном потрібно поїсти чогось солоного, але не запивати. Лягаючи спати, проговорити: "Суджений мій, ряджений, прийди і напій мене". Той, хто присниться, і є майбутній наречений.

Народні прикмети на 25 січня

  • Якщо йде сніг - влітку буде багато дощів
  • Теплий вітер 25 січня - прикмета до того, що літо буде посушливим, а урожай - небагатим
  • Ясна і морозна погода в Тетянин день - літо буде в міру теплим і без особливих перепадів температури
  • Жінки, які народилися в Тетянин день, будуть хазяйновитими. В якості талісмана їм варто носити чорний агат
  • Якщо яскраво світить сонце 25 січня - скоро прилетять птахи, і настане весна
  • Великі замети у Тетянин день - буде багато хліба
  • Заметіль і сильний вітер 25 січня - буде посуха, неврожай і невдала риболовля
  • Зоряне небо в День Тетяни - прикмета, яка віщує ранню весну.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up