«Зараз головне — одужати» : продавець магазину, на яку напали з ножем

«Зараз головне — одужати» : продавець магазину, на яку напали з ножем
  • У четвер, 21 вересня, о 13.00 на Хмельницькому шосе, 35 в продуктовому магазині стався розбійний напад
  • Двоє чоловіків нанесли тілесні ушкодження і зникли в невідомому напрямку. Протягом доби одного з них зловили
  • Журналист 20minut провідала в лікарні жінку, на яку напали.

 

Що трапилося в той день ми писали в матеріалі "На зупинці Олександра Музики двоє невідомих підрізали продавчиню магазину".  Через день, як повідомила поліція, одного з нападників затримали. Журналісти 20minut.ua дізналися, як все було та в якому стані зараз знаходиться 55-річна жінка. 

За інформацією головного управління Нацполіції,  протягом доби оперативники карного розшуку розкрили цей злочин. 23 вересня один з нападників був затриманий у готелі міста Жмеринки. Ним виявився 30-річний житель Могилів-Подільського району. У 2009 році він звільнився з виправної колонії, де відбував  покарання за вчинення крадіжок. Під час затримання у нього поліцейські вилучили гроші — близько 3000 гривень та мобільний телефон потерпілої.  Як він потім зізнався, не мав наміру завдавати шкоди потерпілій, лише хотів викрасти гроші з каси магазину. Коли продавець це помітила, та почала чинити опір, він вирішив застосувати ніж.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 КК України (розбій). Затриманий знаходиться у ізоляторі тимчасового тримання. За вчинення такого злочину йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Відео дня

Особу чоловіка, який був разом із зловмисником, також встановили: це житель Луганської області, повідомляє поліція. Нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки. Під час злочину в магазині 21 вересня, він спочатку тримав вхідні двері, а потім утік. Наразі поліція вживає заходів щодо його затримання.

На сайті Нацполіції повідомляється, що зловмисник ножем наніс потерпілій численні рани голови і обличчя, після чого вдарив пляшкою по голові, забрав близько 3 000 гривень та телефон. Під час боротьби з нападником жінка встигла натиснути тривожну кнопку охорони. Інформація про вчинення розбійного нападу на магазин до поліції надійшла близько 12.45 від диспетчера охоронної фірми.

Як потім розповіла Лариса в палаті лікарні, служба охорони приїхала дуже швидко. Але натиснула вона її вже після того, як на неї напали.

— Коли на тебе йдуть з ножем і заганяють у кут, то потрібно ще попасти рукою на  кнопку, — розповіла жінка журналісту. — Я її натиснула вже після того, як була добре побита. Тому він встиг утекти.

Лариса потроху одужує. Їй зробили томографію, роблять перев’язки. До неї в лікарню приходить дочка, зять, знайомі. Провідувала напарниця по роботі, інші дівчата передають “привіти”. Часом буває, що від надмірної уваги втомлюється. І воліє спілкуватися по телефону. Каже, багато співчуття викликає зворотну реакцію.

— Що сталося, те сталося.  Напевно що так мало бути. Тому що, як сказав слідчий, магазин зловмисники обрали випадково і зловили момент, коли в приміщенні нікого не було. Збіг обставин, як вони сказали. Зараз головне вийти з цього стану і одужати. На території лікарні відчуваю себе захищеною. Поки що не знаю, як сприйматиму своє перебування в суспільстві. Тому що це психіка людини. Напевно, що залишиться якийсь страх, із яким треба буде працювати. Я б хотіла це забути і побути в спокої. А також побажати людям, щоб ніхто з них не потрапляв у такі ситуації.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up