За якими критеріями Вінниця знову найкомфортніше місто України

За якими критеріями Вінниця знову найкомфортніше місто України
Фото: vmr.gov.ua
  • Сьомий рік поспіль Вінниця визнається лідером найкомфортніших міст для життя в Україні. 
  • За результатами всеукраїнського опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг», наше місто отримало 3,6 бала. А 74% опитаних вінничан вважають, що справи у місті йдуть в правильному напрямку. 
  • Які ще були критерії в опитувальнику? Результати опитування повністю можете переглянути в нашому матеріалі

Отож, Вінниця знову найкомфортніше місто України. Наступними після нашого міста йдуть Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький, Маріуполь. Столиця України займає 18 з 24 місць. А на останній сходинці опинився Херсон. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Опитування масштабне і ґрунтовне — різні сфери життя та надання послуг мешканцям порівнюються в розрізі не тільки усіх міст дослідження, але й в динаміці по роках. У ньому взяли участь близько 19 тисяч українців.

Відео дня

Вінниця отримала найвищі показники по країні у різних напрямках міської інфраструктури – це тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Також містяни задоволені екологією – індекс складає 3,5 бала.

Вінничани вказали, що рідне місто красиве, доглянуте, сучасне, розквітаюче та економічно розвинене. А по двох позиціях Вінниці ділить лідерство з іншими містами – це «радісне місто» (однаковий індекс з Івано-Франківськом) та «екологічне місто» (найвищий індекс у Вінниці та Чернігова).

В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники в державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). 

Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала). 

Загалом 74% опитаних респондентів зазначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку.

Для довідки

Щорічне муніципальне опитування уже традиційно проводилось соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки USAID. Це дослідження, яке в Україні проводиться з 2015 року, допомагає відслідковувати задоволеність  мешканців якістю різних сфер та послуг у містах і бачити динаміку. Цьогоріч опитування проводилось у 24 містах з 12 травня по 3 червня 2021 року.

Опитування

Чи погоджуєтесь, що Вінниця — найкомфортніше місто України?

 

Читайте також:

«Це не наші люди!». План забудови нового району біля центру Вінниці погодили на слуханнях

У центрі Вінниці буде новий сквер. Для зеленої зони звільнять річку з підземної труби

«Тепер тут затишно і гарно». Як виглядає оновлена територія Замкової гори і скільки це коштувало

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Читач88

    Винница процветает, а райцентры Винницкой области? А села???  Они просто умирают....

    Читач42 reply Читач88

    как цэ вмирають-усэ  сыло ввинници  вси в  ментури и у влади  пидли  и циничныи и нас городських  вчать як  жити .,,воны  як  тараканы  навить при термояд.бомбежци виживуть.таракан с  латыни земна собака. тарра-земля .канни-собакы.
  • Julia Ismailovna

    Вся Вінниця сидить на схемах Гройсмана! Тому
    "повертається " щоб примножувати свої капітали! На кожному м.кв  відмиваються величезні гроші , де тільки можна  і як тільки можна,прикриваючись  відомими фразами " Вінниця комфорте місто " " Вінниця прозоре місто " .  Розвели вже в досталь вінничан в прозорому і комфортному місті!
  • Николай Сидлецкий

    Влада пише всі скачуть від задоволення

    Сергей reply Николай Сидлецкий

    Бо хто не скаче – той москаль :)
  • Ols Kat

    Скажите, а вонючая вода из крана - это точно экологично?

keyboard_arrow_up