За 34 млн грн Вінниця планує закупити 20 «вживаних» тролейбусів

За 34 млн грн Вінниця планує закупити 20 «вживаних» тролейбусів
Раніше від закупівлі вживаних тролейбусів відмовлялися. Складання тролейбусів VinLine, на думку транспортників, є кращим рішенням і такі тролейбуси дешевші за заводські аналоги
  • «Вінницька транспортна компанія» очікує, що їй вдасться придбати 20 тролейбусів, при ціні 1,7 мільйона гривень за одиницю.
  • Машини мають бути виготовлені не раніше 2011 року. Але в тендерній документації транспортники не вказали, що допускають закупівлю тролейбусів з пробігом.
  • Втім, в разі проведення успішного тендеру, тролейбуси мають привезти до Вінниці до кінця цього року.

«Вінницька транспортна компанія» планує придбати два десятки тролейбусів з низьким рівнем підлоги, з очікуваною вартістю до 34 мільйонів гривень. Про це йдеться в тендерній документації на закупівлю у ProZorro.

У технічних вимогах замовник вказав, що тролейбус повинен бути 12-метровим. Розрахованим на перевезення 110 пасажирів, з яких 34 будуть на сидячих місцях. Для входу пасажирів у салон мають бути троє дверей. 

Також в тролейбусі повинен бути кондиціонер для водія, пандус, низька підлога, оснащення бортовим комп’ютером. Одна з головних умов — тролейбус повинен бути виготовлений не раніше 2011 року.

Відео дня

І з цього припускаємо, що вінницька влада купує саме вживані тролейбуси. Адже в документації не зазначили, що допускають закупівлю тролейбусів з пробігом. Від чого, до речі, раніше відмовлялися, мотивуючи тим, що краще вживаного транспорту — складання тролейбусів VinLine, які є дешевшими за заводські аналоги.

Ба більше, потенційні учасники закупівлі вже подали скарги до Держаудитслужби, адже після аналізу документації не знайшли примітку, що не менше 10% складових в цих тролейбусах має бути українського виробництва, як цього вимагає українське законодавство.

Втім, в разі успішного проведення тендеру тролейбуси мають поставити до Вінниці до 31 грудня 2022 року.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що Вінниця відмовилася купувати кузови МАЗ для нових VinLine.

 

Читайте також:

Десять електробусів куплять для Вінниці у 2022 році. Дізналися про ціну та особливості транспорту

Де дешевше, а де дорожче: скільки коштує оренда електросамокатів у Вінниці?

Не нові, але в гарному стані. Що за автобуси Польща подарувала Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Martin Libher

    Кому сейчас во время войны интересны тролейбусы бу которые закупят? Лучше б для переселенцев какие то каркасные дома построили что б они смогли нормально жить
  • Inna Sichkoriz

    Коли перевибори мера ???😡😡😡😡😡😡
  • Вадим Алексеевич Кухарь

    Стратегія працює по старому... війна, це звісно погано, але.....трамваїв вже наїлись,  перейдемо до тролейбусів.....мда.
  • Marina Marina

    Лучше для армии эти деньги а мы можем и старым транспортом или пешком.нашли время когда тратить

keyboard_arrow_up