За 19 мільйонів ремонтують перехрестя Зодчих - Пирогова. Хто підрядник?

За 19 мільйонів ремонтують перехрестя Зодчих - Пирогова. Хто підрядник?
Фото для колажу: Вінницька міська рада, «Агенція просторового розвитку»
  • У Вінниці почали капітальний ремонт перехрестя Зодчих-Пирогова-Василенка.
  • Мета робіт — збільшити пропускну здатність цієї ділянки дороги та зменшити затори. Для цього створюють додаткові смуги та окремі світлофори.
  • А ще тут замінять трамвайну колію. Хто став генпідрядником і що відомо про цю фірму?

Це перехрестя — одне з найбільш завантажених у місті. Щоб зменшити затори тут, зокрема, зроблять додаткові смуги на Пирогова і Зодчих, та для кожної з них встановлять окремі світлофори. 

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

Капремонт буде комплексним та охоплює чималий спектр робіт, розказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Відео дня

— Оскільки тут зміниться геометрія перехрестя, в місцях проведення робіт буде відновлене дорожнє і тротуарне покриття. Крім того, передбачена нова розмітка на перехресті та монтаж дорожніх знаків, які врегулюють зміни в організації дорожнього руху. Ще буде відновлено турнікетне огородження та замінено каналізаційні колодязі та, відповідно, люки, — каже Семенюк.

Найбільшою частиною капремонту перехрестя буде заміна трамвайних колій.

— Старі ми демонтуємо та прокладемо нові за технологією «оксамитовий шлях», як це було на Калічанській площі (колишня площа Гагаріна — авт.) та Замостянській. Під колії буде прокладена нова контактна мережа, — сказав Юрій Семенюк.

Візуалізація оновленого перехрестя Зодчих-Василенка / Графіка: КП «Агенція просторового розвитку»

Роботи мають завершити до кінця жовтня 2023 року. А скільки коштує цей капремонт і хто виконавець?

Що відомо про підрядника

З тендеру на «Прозорро» ми дізналися вартість робіт: кошторисна вартість капремонту перехрестя Зодчих — Пирогова склала 19 мільйонів 412 тисяч гривень. Єдина фірма, яка подалась на закупівлю, погодилася виконати роботи за 19 мільйонів 73 тисячі гривень.

Отож, угоду з такою ціною підписали з генпідрядником робіт — товариством «Вінниця Благоустрій» (скорочено ТОВ «ВінБлаг»). Що відомо про цю компанію?

Фірма зареєстрована у Вінниці, діє з 2017 року. Має статутний капітал 1000 гривень та займається «42.11 Будівництвом доріг і автострад». Директором та співвласником компанії є Олександр Шевчук.

Юридична історія компанії чиста: немає судових позовів проти неї, за участю компанії як третьої сторони та і самих позовів від «Вінниця Благоустрій».

«Улюбленець» департаменту житлового господарства

Компанія ще з 2017 року активно бере участь в тендерах. Вони підписали 191 підряд на загальну суму 126 мільйонів гривень.

Найбільше робіт виконали саме на замовлення департаменту житлового господарства Вінницької міської ради — 183 контракти на суму 91 мільйон гривень. Переважно, це ремонти дворів багатоповерхівок та асфальтування проїздів. Через це «Вінниця Благоустрій» на другому місці серед «улюбленців» департаменту ЖКГ.

Тоді як на замовлення департаменту комунального господарства міськради, ця компанія зараз ремонтує паркувальну зону біля палацу мистецтв «Зоря», за 2,2 мільйона гривень.

Для чого капремонт цього перехрестя?

Раніше, нагадаємо, розповідали про те, як та для чого хочуть змінити організацію дорожнього руху на перехресті Зодчих – Пирогова.

Зараз на цьому перехресті в години пік утворюються затори. Щоб це усунути, в «Агенції просторового розвитку» пропонували такі заходи:

1. Створення додаткових смуг руху — по вулиці Зодчих та по вулиці Пирогова (в обох напрямках). Вони тут з’являються шляхом звуження (нанесення нової розмітки - авт.) наявних смуг до чинних ДБН.

Також трохи переставляють бордюри вглиб тротуарів, щоб пішоходи «поділилися» місцем з автомобілістами.

Для цього також зріжуть незначну ділянку (16 кв.м) на куті Зодчих-Пирогова. Там наразі є кишені для паркування. Після оптимізації цих паркувальних місць не буде. Так треба зробити, щоб створити ще одну смугу руху з вулиці Пирогова на Зодчих.

2. Була пропозиція встановити «острівці безпеки», оскільки зростає ширина перехрестя і відтак, треба більше часу для переходу дороги пішоходами. Однак, робочим проєктом цю ідею змінили:

— По конфігурації перехрестя не вдається розмістити «острівець» на Пирогова. Його там не буде, — розказав журналісту директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук. — У проєкті лишили «острівець безпеки» на вулиці Зодчих. 

3. Аналогічно до площі Гагаріна (після дерусифікації, це Калічанська площа - авт.) у кожного потоку — транспортного і пішохідного — буде свій світлофор та фаза для руху. Після монтажу роботу світлофорів вдосконалюватимуть, щоб встановити ту циклограму, яка діятиме на постійній основі.

Ми питали, а чому на цьому перехресті не хочуть робити кільцеву розв’язку, як, наприклад, на Коріатовичів-Оводова?

— Перехрестя Зодчих - Пирогова невелике для розміщення повноцінного кола; є рух трамваїв; інтенсивні транспортні потоки; велика кількість пішоходів. При такій інтенсивності транспортних потоків та пішоходів, що там є зараз, саморегульована кільцева розв'язка просто не діятиме, — відповідав журналісту директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

Більшість вінничан через наше опитування схвалили таку схему організації руху на перехресті Зодчих-Пирогова.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що на відновлення реконструкції Батозької визначили нового підрядника.

 

Читайте також:

34 мільйони гривень витратять на нові ремонти доріг та тротуарів. Адреси цих вулиць у Вінниці

Вінничани просять капремонт однієї з вулиць на Старому місті — петиція до мерії

87 мільйонів гривень на ремонти доріг витратили у 2022 році. Де тривали роботи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Валентина Васильковська

    У мене питання? А на якій відстані від проїзної частини мають бути опори освітлення та інші стовпи? Що ДБН вже не діє? Можна на дорозі їх ставити, щоб машини вчасно збивали, головне не забудьте на них знаки обїзду почіпляти. Скільки смуг руху має бути, щоб не робити острівця безпеки? Проектна документація пройшла погодження в департаменті патрульної поліції? Цікаво, хто з офіцерів погодив 5 смуг руху без острівця по вул. Порогова?
  • Ольга Петренко-Кравчук

    Батозьку вже розвантажили😀- заторів вже немає. Рухаємось дальше🤗.
  • Валентина Юрченко

    Батозьку вже відремонтовано? Трамваї не їздять до вокзалу!!! Ганьба
  • Руслан Ковтун

    Розмітку на дороги нанести не можуть зато 19 мільйонів на перехрестя, як на мене це відмивання коштів через під ручну організацію яка має статут в 1000 грн. Ви в курсі що в деяких країнах Європи таких як Люксембург не маєш права отримувати підрят якщо твій статутний фонд менший за підряд.

keyboard_arrow_up