З наступного року українці зможуть вільно купувати пістолети — Андрусів

З наступного року українці зможуть вільно купувати пістолети — Андрусів
фото ілюстративне
  • В Україні вільно купити пістолети можна буде з 2023 року. 70% опитаних українців підтримують право на вільне носіння зброї.

Про це написав у своєму Telegram-каналі радник голови МВС України Віктор Андрусів, та повідомив, що відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа-осені. 

— Українці дали однозначну відповідь щодо дозволу на вільне володіння зброєю. 70% з опитаних підтримали право на вільне її носіння. Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова, — цитуємо повідомлення Андрусіва. — Міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готуються зміни до другого читання законопроєкту.

Після прийняття закону запустять відповідні реєстри зброї. Андрусів додає, що можливо будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19" data-telegram-post="victor_andrusiv/432" data-width="100%">

У травня 2022 року, нагадаємо, Соціологічна група «Рейтинг» в країні провела загальнонаціональне опитування «Україна в умовах війни». Стосувалося воно особистої свободи, безпеки та питання зброї.

«Наявність власної зброї або зброї у володінні когось з близьких чи рідних викликає більше відчуття захищеності (48%), ніж наявність поруч інших громадян з легальною вогнепальною зброєю (33%)», — читаємо в дослідженні. 

Понад 60% вважають, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни. Водночас 58% побоюються, що вільна купівля вогнепальної зброї призведе до збільшення злочинності.

«Близько 80% респондентів не відчували необхідності володіти вогнепальною зброєю до початку вторгнення росії. Натомість сьогодні 44% хотіли б бути власниками вогнепальної зброї і боєприпасів до неї. В результаті, сьогодні третина з тих, хто не хотів мати зброю до війни — змінили думку на протилежну, а майже половина з них хочуть аби зброю мали члени родини», — йдеться у результатах опитування. 

Водночас 64% вважають, що існує значна загроза нелегального обігу зброї після закінчення війни.

Детально з результатами опитування ви можете ознайомитися у наступних інфографіках:

До речі, у Вінниці нині функціонує кілька спеціалізованих крамниць, у яких за наявності дозволу можна придбати зброю. Також там торгують набоями, прицілами, амуніцією іншим приладдям та спорядженням.

Асортимент і ціновий діапазон різниться. Найдешевша помпова рушниця нині коштує від 9 тисяч гривень. Найдорожча із цього розряду може сягати більше 20 тисяч.

Яку ж зброю можна придбати у Вінниці, нещодавно дізнався наш журналіст. Детальніше за посиланням.

 

Читайте також:

Майже 60% українців нині є прихильниками масового «озброєння». А що про це думаєте ви?

Купити зброю у Вінниці. Перевірили ціни в магазинах і дізналися процедуру оформлення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Александр Левицкий

    Давно пора зброя має бути у кожного
  • Читач56

    эти психически хвори на всю голову  на  пешеходных  переходах  давят  людей.а  дай им  оружие. и  дайте ка я  угадаю   зброя якои  страны  у нас  буде  продаваться. вобщем катимся в  бездну  безумия.нищеты  и  вооруженного  неадеквата

keyboard_arrow_up