Яку ціну готові платити за вільне місце на парковці? Опитування вінничан

Яку ціну готові платити за вільне місце на парковці? Опитування вінничан
Платні парковки хочуть запровадити через паркомати. Контроль за дотриманням правил пропонують покласти на інспекторів з паркування / Фото з архіву «20хвилин»
  • На окремих вулицях Вінниці планують запровадити платне паркування. Зокрема, готові пропозиції по зонуванню паркувальних майданчиків на Замості.
  • Як вінничани ставляться до ідеї платних вуличних стоянок та скільки готові платити за місце? У мерії розповіли про попередні результати опитування.

На фейсбук-сторінці «Агенції просторового розвитку» проводять опитування, щоб дізнатись, як вінничани ставляться до ідеї запровадження платного паркування. На 28 червня зібрали 538 голосів, з яких 428 — це автомобілісти.

Так, 68% опитаних щодня користуються автомобілем, 84% часто або постійно відчувають проблеми з пошуком вільного місця для стоянки біля роботи чи при поїздках містом. Найбільше проблем з паркуванням виникає у центрі та на Замості: біля ринків і вокзалу.

При тому, на питання «Чи готові ви платити за те, щоб гарантовано отримати вільне місце для паркування?» відповіли «Так» і «Скоріше так» — 62% людей. Однозначне «ні» як відповідь дали 17% опитаних, стільки ж зазначили, що скоріше не будуть платити за стоянку.

Відео дня

Питали у автомобілістів і про прийнятну ціну за стоянку.

— Переважна частина мешканців не готова платити більше 15 грн за паркування. Найбільше людей проголосували за варіанти 5 і 10 грн за годину, — каже директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук. — Але платне паркування, це не спосіб заробітку коштів на водіях, а сервіс, який забезпечує наявність вільних паркомісць на вулицях та справедливий перерозподіл місць між учасниками дорожнього руху.

Опитування «Агенції» все ще активне і свою відповідь можете відправити за цим посиланням: bit.ly/3xnX6cq

Раніше, нагадаємо, презентували плани на платні стоянки на Замості.

Опитування

Який тариф за парковку для вас є прийнятним?

 

Читайте також:

Як платні парковки можуть врятувати Вінницю від заторів

Операція «Реорганізація». П'ять проектів, які змінять дорожній рух у Вінниці

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Inna Handziuk

    Дорога -це не парковка;за дороги водії платять!!!
  • Юра Вовк

    На жаль до такого ми ще будемо довго йти і звикати. У нас машина все ще розкіш і водій думає, раз купив машину, то йому місто автоматом повинно забезпечити безкоштовну парковку.
  • Ols Kat

    Дайте угадаю, если авто поцарапано, спросить будет некого?

keyboard_arrow_up