Яким став дім лікаря Оксенгорна після ремонту за два мільйони гривень

Яким став дім лікаря Оксенгорна після ремонту за два мільйони гривень
  • Триповерхівка на Оводова, 6, який щонайменше 110 років, отримала «друге життя».
  • Будівельники відремонтували пошарпаний фасад. А єдине, що видає стару будівлю — це дерев’яні балкони.
  • На все витратили 2 мільйони 40 тисяч гривень. Більшу частину цієї суми взяли з міської казни.

Ще навесні почали ремонтувати стару триповерхівку на Оводова, 6. Будинку щонайменше 110 років, і колись це був готель, де здавалися в оренду квартири. В наш час, ця будівля стала житлом. Її мешканці «склалися» грошима з міською владою і відремонтували свою оселю.

Якщо раніше фасад був повністю у тріщинах, то тепер їх закрили шарами мінеральної вати, тинькування та фарби. Декоративні елементи замінили на пінопластові копії. Після ремонту колір фасаду став виразнішим, при тому кольорове опорядження залишили без змін: воно складається з жовтого, червоного та помаранчевого кольорів.

Відео дня

Таким будинок був в травні 2019 року.

А таким став після завершення ремонту влітку. Фото зроблено в грудні 2019-го.

Скільки коштує

Загалом, на реконструкцію з утепленням стін та даху витратили 2 мільйони 40 тисяч гривень. 

Відомо, що перекривали покрівлю повністю за гроші міста — 855 тисяч гривень. Утеплення фасаду робили за співфінансуванням, де 85 тисяч гривень дали мешканці, а 1 мільйон 104 тисячі гривень передали з бюджету Вінниці.

Заміну даху і капремонт фасаду робило товариство «Енергоагроімпекс». Їм керує Олександр Теплицький, основний вид діяльності — «Будівництво житлових та нежитлових будівель». 

Підприємство активно бере участь в державних закупівлях — є учасником 512 тендерів з 2016 року, перемогли у 285 з них.

Хто такий лікар Оксенгорн?

Про Мойсея Оксенгорна дуже мало інформації. Відомо, що він володів триповерхівкою, яка була «прибутковим домом». Тобто, в ній можна було здавати квартири у довготривалу оренду.

«Споруджений у 1907–09 роках на замовлення лікаря М.В.Оксенгорна. Наріжна садиба є складною у плані, цегляна кладка стін виконана з простими плоскими клинчастими перемичками віконних та дверних прорізів. Стіни тиньковані під пофарбування. Вхідна група будинку розташовується зі сторони фасаду, що виходить на вулицю Оводова», — описують цей об’єкт архітектор Євген Совінський та історик Олександр Федоришен у зводі пам’яток нашої області.

Самого лікаря Оксенгорна автор монографії «Демократія у провінції» Анатолій Глушковецький описує так:«Купець, лікар, власник садиби, закінчив Московський університет. Прихильник конституціоналізму та рівноправності євреїв».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Відділ прогнозування ДПСС у Вінн. обл.

    Підтримую, вже ДОСТАЛИ
  • z

    з,,ебали своей авторизацией!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up