Дорогу на Поділля з Пирогова перекривають майже на місяць. Як їздити?

Дорогу на Поділля з Пирогова перекривають майже на місяць. Як їздити?
Перекривають в'їзд та виїзд з вулиці Зодчих, щоб замінити трамвайні колії на перехресті. Натомість на Поділля залишається заїзд з вулиці, що йде паралельно Пирогова і також з боку вулиці Радіона Скалецького
  • З другого червня перекриють заїзд на вулицю Зодчих на перехресті з вулицями Пирогова і Василенка.
  • Зібрали усе, що відомо на цей момент: схему об’їзду, зміни в громадському транспорті. А також про вартість капремонту та яка компанія є генпідрядником робіт.

Перехрестя Зодчих-Пирогова закривають на капітальний ремонт. Для виконання масштабних робіт перекривають в’їзд та виїзд з цього перехрестя на вулицю Зодчих. Решта напрямків — вулиця Василенка, вулиця Пирогова — залишаються вільними для проїзду.

Перекриття триватиме з 2 по 23 червня. Як тепер заїхати на Поділля?

Схема об’їзду

«На період перекриття на цій ділянці, рух приватного автотранспорту буде організовано в об’їзд по вулиці Пирогова та Родіона Скалецького», — йдеться на сайті міської ради.

Відео дня
В'їзд-виїзд на Зодчих з боку вулиці Пирогова буде перекритий на 2-23 червня. Заїхати на Поділля можна буде з дороги, що йде паралельно вулиці Пирогова 

Також діятиме альтернативний шлях заїзду на Зодчих — дорога, яка йде паралельно вулиці Пирогова.

— Оскільки вона зараз використовується як місце для паркування місцевих жителів, то на період капремонту, по всій довжині дороги від Урожаю до Зодчих, діятиме заборона для зупинки та стоянки: там встановлять дорожній знак 3.34 «Зупинку заборонено», — каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

— Усім відомо, що там всього-на-всього дві смуги руху і якщо хтось припаркує своє авто вздовж тротуару, рух там просто зупиниться! Тож відділ паркування разом з працівниками поліції будуть слідкувати за дотриманням заборони на стоянку, — сказав заступник начальника відділу паркування міськради Артур Андрущенко.

По всій довжині вулиці, яка йде паралельно Пирогова, діятиме заборона на паркування

У мерії додали, що на в’їзді-виїзді з цієї дороги на Урожаї поставлять тимчасовий світлофор. Він потрібен, щоб забезпечити в’їзд та виїзд з цієї вулички на Пирогова.

Опитування

Чи влаштовують вас маршрути об’їзду перекритої дороги на вулицю Зодчих?

Як зміниться рух громадського транспорту

Перекриття вплине на рух громадського транспорту. Майже місяць припинять їздити трамваї №1, №3 та №5. Це через те, що на перехресті Зодчих-Пирогова мінятимуть трамвайні колії.

Ще будуть впроваджені тимчасові зміни у рух наступних автобусних маршрутів:

Для чого ремонтувати це перехрестя

Капремонт розпочали ще наприкінці квітня. Зокрема, там прокладуть нові трамвайні колії за технологією «оксамитовий шлях» (так, як на Замостянській - авт.), для чого якраз і треба перекриття заїзду-виїзду на Зодчих.

З тендеру на «Прозорро» ми дізналися вартість робіт: кошторисна вартість капремонту перехрестя Зодчих — Пирогова склала 19 мільйонів 412 тисяч гривень. Єдина фірма, яка подалась на закупівлю, погодилася виконати роботи за 19 мільйонів 73 тисячі гривень. Тому угоду з такою ціною підписали з генпідрядником робіт — товариством «Вінниця Благоустрій» (скорочено ТОВ «ВінБлаг»).

Раніше, нагадаємо, розповідали про те, як та для чого хочуть змінити організацію дорожнього руху на перехресті Зодчих – Пирогова.

Зараз на цьому перехресті в години пік утворюються затори. Щоб це усунути, в «Агенції просторового розвитку» пропонували такі заходи:

1. Створення додаткових смуг руху — по вулиці Зодчих та по вулиці Пирогова (в обох напрямках). Вони тут з’являються шляхом звуження (нанесення нової розмітки - авт.) наявних смуг до чинних ДБН.

Для цього також зріжуть незначну ділянку (16 кв.м) на куті Зодчих-Пирогова. Там наразі є кишені для паркування. Після оптимізації цих паркувальних місць не буде. Так треба зробити, щоб створити ще одну смугу руху з вулиці Пирогова на Зодчих.

2. Була пропозиція встановити «острівці безпеки», оскільки зростає ширина перехрестя і відтак, треба більше часу для переходу дороги пішоходами.

Однак, робочим проєктом цю ідею змінили:

— По конфігурації перехрестя не вдається розмістити «острівець» на Пирогова. Його там не буде, — розказав журналісту директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук. — У проєкті лишили «острівець безпеки» на вулиці Зодчих.

Більш того, цей «острівець» буде не бетонною конструкцією, а намальований фарбою, про що журналісту розповіли в департаменті комунального господарства і благоустрою міськради.

3. Аналогічно до площі Гагаріна (після дерусифікації, це Калічанська площа - авт.) у кожного потоку — транспортного і пішохідного — буде свій світлофор та фаза для руху. Після монтажу роботу світлофорів вдосконалюватимуть, щоб встановити ту циклограму, яка діятиме на постійній основі.

Ми питали, а чому на цьому перехресті не хочуть робити кільцеву розв’язку, як, наприклад, на Коріатовичів-Оводова?

— Перехрестя Зодчих - Пирогова невелике для розміщення повноцінного кола; є рух трамваїв; інтенсивні транспортні потоки; велика кількість пішоходів. При такій інтенсивності транспортних потоків та пішоходів, що там є зараз, саморегульована кільцева розв'язка просто не діятиме, — відповідав журналісту директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

 

Читайте також:

На дороги в приватному секторі готові виділити 5,8 мільйона гривень — адреси вулиць у Вінниці

В Тяжилові ведеться ямковий ремонт доріг: чому це відбувається саме в години пік?

За 19 мільйонів ремонтують перехрестя Зодчих - Пирогова. Хто підрядник?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач79

    Батозьку краще би доробили

    AK reply Читач79

    Різні підрядники, очевидно.
  • Константин Григорук

    Навпроти АТБ вже не тротуар, а стежка!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up