В Тяжилові ведеться ямковий ремонт доріг. Чому це відбувається саме в години пік?

В Тяжилові ведеться ямковий ремонт доріг.  Чому це відбувається саме в години пік?
  • Дорожні служби Вінниці приступили до поточного ремонту доріг. Днями взялися латати дорожнє покриття в Тяжилові. Запитали, чому в Вінниці, і в цьому мікрорайоні зокрема,  ремонт відбувається саме у години пік?

З настанням сприятливої погоди дорожні служб Вінниці нарешті приступили до поточного ремонту доріг. У першу чергу лагодити дорожнє покриття планують на основних, магістральних вулицях, в тому числі де проходять маршрути громадського транспорту та  інтенсивний потік автомобілів.

Уже кілька днів йде поточний ремонт дорожнього полотна  в мікрорайоні Тяжилів. Розпочали з головної вулиці  — Левка Лук'яненка (колишня Ватутіна), далі роботи продовжать на інших вулицях мікрорайону.

«Незабаром оті ямки, які кожен з нас вже вивчив відремонтують і ми нарешті за них забудемо,» — наголосила Лілія Дишкант, мешканка мікрорайону, волонтерка проекту«Мій новий Тяжилів».

Відео дня

— Дорожні роботи мали починати ще в квітні, та завадили погодні умови, — каже Лілія Дишкант.— Роботи по Левка Лук'яненка ведуться вже третій день. Спочатку поточний ремонт зроблять на основній вулиці, потім — на другорядних. Після цього дорожники нанесуть нову розмітку для регулювання дорожнього руху. Звісно, хотілось би капітального ремонту дорожніх покриттів, але війна на заваді. Виходили з тих можливостей, що в нас є.

Начальник відділу ремонту об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Леонід Демченко детально пояснив, як проходить поточний ремонт дорожнього полотна.

 — Спочатку майстер організації разом з технаглядом визначають попередній обсяг робіт, — пояснює Демченко. — Далі черга за робочою бригадою. Працівники проводять фрезерування, обрізають кромки асфальту і забирають залишкове сміття. Потім за допомогою бетумізатора обробляють основу ремонтної карти емульсією. У фіналі бригада кладе гарячу асфальтобетонну суміш в ремонтну карту і ущільнює за допомогою катка.

Чому в години пік?

Поточний ремонт доріг подекуди може створити незручність для автомобілістів, але  в департаменті комунального господарства та благоустрою ВМР просять поставитися до цього з розумінням.

— З 27 березня планувався початок робіт з поточного ремонту дорожнього покриття, але погода нам не дозволила приступити до них в заплановані терміни, тож ми активно будемо працювати над цим найближчим часом, щоб створити комфортні умови для всіх учасників дорожнього руху,— коментує Юрій Семенюк,  директор департаменту.— Просимо дотримуватися швидкісного режиму та не залишати авто на узбіччях, щоб не перешкоджати роботі комунальників, адже швидке проведення даних робіт дозволить зручно і безперешкодно пересуватись по дорогах автотранспорту. 

 Звісно, мешканці мікрорайону Тяжилів теж позитивно відгукуються на тему ремонту доріг. Лише тим, хто за кермом такі роботи завдають дискомфорту — вони проводяться в години пік, і водіям доводиться довго знаходитись в тягнучках, обо здійснювати об'їзд.

— Я сама за кермом і розумію, про що ви говорите,— говорить Лілія Дишкант, волонтерка проекту «Мій новий Тяжилів». — Але робітники дорожніх служб підлаштовуються, перш за все під погодні умови і під робочий графік. Вночі працювати не завжди можливо.

Де ще ведуться роботи

Поточний ремонт доріг  відбувається одночасно майже по всіх районах міста. Йдеться про такі вулиці, як Хмельницьке шосе, Келецька, Пирогова, 600-річчя, Порика, Малиновського, Ботанічна, Чумацька, Гетьмана Мазепи (колишня Чехова), Зулінського, та інших.

Також паралельно з бригадами дорожників ремонт на різних ділянках будуть проводити і власники інженерних мереж, а саме відновлення асфальтового покриття по місту після розкопок, які проводилися ними взимку. Це представники ВМТЕ, Вінницького обласного водоканалу та Укртелеком.

Загалом, до нового опалювального сезону департамент  комунального господарства та благоустрою ВМР має здійснити наступні заходи: капітальний ремонт 51 тис.кв. метрів  асфальтобетонного покриття доріг, реконструкцію та будівництво 26,9 тис. кв. метрів вулиць та поточний ремонт 36,2 тис. кв.метрів асфальтобетонного покриття доріг на 141 вулиці.

На поточний ремонт доріг у міському бюджеті виділили 38 мільйонів 871 тисяча гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд», яке займається більшістю дорожніх ремонтів у Вінниці.

 

Читайте також:

Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку

У Вінниці гине П’ятничанський парк, якому понад двісті років: як це коментують нащадки Грохольських

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Діма

    У цивілізованих країнах, такі роботи завантажених дорогах, здебільшого проводять у ночі. Тільки нам, нажаль ще дуже далеко до цивілізованої країни.

    Валерий Бондарчук reply Діма

    Діма Ночі темні і їм лячно!
  • Олександр Маркус

    Одвічно чимось не задоволені читачі))
  • Pasha Aivazov

    Понеделіна , Литвиненко латали но не долатали😄

    Ольга Петренко-Кравчук reply Pasha Aivazov

    Pasha Pasha Це ремонт,реконструкції по-вінницькі- головне чим більше і гучніше про все розголос дати,а кінцевий результат то так собі😏.До прикладу Батозька- віз і нині там,а інші проєкти прямо один за одним здійснюються.Головне вишукувати 😀нові об'єкти і  відповідно оцінити їх.
  • Олег Петренко

    Вулицю Гонти розширьте

keyboard_arrow_up