Все починається з «Енергії». Відкрилась благодійна виставка картин Світлани Теренчук

Все починається з «Енергії». Відкрилась благодійна виставка картин Світлани Теренчук
  • У Вінницькому обласному художньому музеї відкрилася благодійна виставка картин дизайнерки і художниці Світлани Теренчук «Енергія».
  • Всі кошти з продажу робіт ідуть на допомогу нашим захисникам.

У Вінницькому обласному художньому музеї художниця Світлана Теренчук презентувала благодійну виставку картин під назвою «Енергія». Відкривав захід чоловік мисткині, шоумен Олександр Теренчук. Підтримував мисткиню син Тимур, друзі і колеги.

Модна дизайнерка Світлана Теренчук почала малювати з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. За її словами, ця виставка є ще одним кроком для нашої Перемоги.

Відео дня

— Мене надихає абсолютно все, — каже Світлана. — Моє життя, люди, картини інших художників, їхній талант та події, які відбуваються в Україні. Я відчуваю, наскільки Україна потужна, які безмежно талановиті наші люди. Відчуваю цю жагу до волі та самовизначення. Відчуваю, що зараз нарешті прийшла ера України, коли ми можемо показати, хто ми. І до нас прислухаються, починають цінувати. 

Це не перша виставка Теренчук у Вінниці. Але цього разу вона зробила її масштабною. Щоб відкрити виставку «Енергія», Світлана чекала, поки її картини повернуться з міжнародного вернісажу в Іспанії.  Художній музей обрала, аби відвідувачі могли насолодитись не лише її творами.

— У Вінниці ж вирішила зробити виставку саме в художньому музеї, бо це історична точка, з якої багато чого розпочинається, — розповіла художниця. — Ми бачимо, що тут є різні витвори мистецтва і для мене, для людини, яка ніде не навчалась, велика честь, що мої картини у цьому музеї.

Також Світлана Теренчук поділилась тим, як проходить процес створення картин.

— На картину витрачаю максимум кілька днів або годин. У мене є емоція, яку мені треба передати терміново. Іноді т я це залишаю на кілька тижнів, потім заґрунтовую полотно і малюю заново. 

Досить яскраво на відкритті виставки Світлана Теренчук презентувала нову картину, присвячену матерям. Робота була покрита сріблястою фольгою, яку авторка знімала на очах усіх присутніх.

Загалом в експозиції представлені більше 30-ти картин. Всі кошти з їх продажу будуть направлені на допомогу військовим.

Також кожен охочий може зробити вклад в хорошу справу і кинути у скриньку, встановлену на виставці, комфортну для себе суму. Виставку можна буде відвідати до 30 квітня.

 

Читайте також:

Від графіка до дизайнерки аксесуарів. Як війна навчила вінничанку втілювати мрії у життя

Створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss: фабриці «Володарка» 100 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Tetiana Romanenko

    Дуже креативно. Успіхів на творчій ниві. Чекаємо нових робіт.
  • Лариса Дармограй

    Гарні малюнки 🇺🇦
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/vn20minut

  • Сергей

    Козюк отдыхает со своими типа картинами)

keyboard_arrow_up