«Очікували отримати крутий результат». Шоумен Олександр Теренчук про концерт «Репетиція Перемоги»

«Очікували отримати крутий результат». Шоумен Олександр Теренчук про концерт «Репетиція Перемоги»
  • Відбувся великий концерт «Репетиція Перемоги» від артистів та Батальйону гарного настрою «Вінницькі».
  • Як пройшов благодійний захід, які зірки брали участь і на що підуть кошти звідти — розповів керівник проекту, актор та шоумен Олександр Теренчук.

Більш ніж 80 благодійних концертів, виступи для військових у частинах, на аеродромах та в госпіталях. Вже рік, як «Батальйон гарного настрою «Вінницькі» дає концерти у нашому місті та області, проводить благодійні заходи для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. 

За цей час на зібрані кошти від виступів та аукціонів вдалося придбати вже понад 100 автомобілів, різноманітного корисного спорядження, допомогти у реабілітації воїнів ЗСУ.

Відео дня

На сьогодні команда «Батальйону гарного настрою «Вінницькі» складається з дев'яти чоловік. Шоументи Олександр Теренчук, Дмитро Голубєв, співаки Дмитро Нікітін, Павло Пазюк, Ірина Томащук. Гітарист Макс Тріска, поет Андрій Штомпель, музикант Владислав Гнатовський, баяніст Анатолій Оленич. 

Життєдайним гумором, гарною українською піснею та влучним словом вінницькі артисти під час великої війни піднімають бойовий дух військових та цивільних. На культурному фронті не просто розважають та розважаються, зірки активно допомагають нашим бійцям.

На минулих вихідних різножанрові артисти «Батальйону гарного настрою «Вінницькі», на чолі з керівником проекту, актором та шоуменом Олександром Теренчуком, провели грандіозний захід у Вінницькій філармонії. Великий концерт «Репетиція перемоги» ніс у собі глибокий патріотичний зміст. Участь брали і прадставники Національної гвардії України.

— Ми всі працювали, і очікували отримати крутий результат, — ділиться враженнями Олександр Теренчук. — А отримали значно більше — повний зал глядачів, емоції від людей і крутий фідбек. Дуже багато нам дзвонили і писали, всім сподобалось різне. У нашому «Батальйоні» дуже багато жанрів. І кожна людина прийшла і отримала своє — хтось гумор, хтось пісню хорошу, ліричну поезію. По завершенні концерту люди піднялися і стоячи аплодувати — це дорогого вартує. Це значить, що ми заклали в нього правильний посил.

Метою заходу, за словами артиста, було показати новий формат концерту.

— Люди зараз дивно відносяться до концертів, — продовжує Теренчук. — Типу, пир під час чуми. Думають, що ми лише «ги-ги, ха-ха». Мета була показати вінничанам, що в нас є талановиті люді, які можуть чіпляти за душу, піднімати глибокі теми. І це може бути водночас і лірично, і весело, і на одному концерті. Ми показали, що ми є глибокі артисти. Навіть я, не лише веселив глядачів, були в мене монологи і драматичного напрямку. 

Крім патріотичного посилу, концерт «Репетиція Перемоги» мав благодійну мету.

— Кошти, виручені з купівлі квитків та з аукціонів, проведених під час концерту, становлять суму у 128 тисяч 63 гривні, — каже Олександр. — 25 березня ми даємо концерт в Калинівці і безпосередньо зустрічаємося з керівництвом бригади Національної гвардії «Червона Калина». Запитаємо у них, що потрібно і закупимо все необхідне на цю суму. Також маємо військовим подарунок від нашого знайомого Віталія, який робить колонки, апаратуру, найкращу для українського ринку. Він зробив сам повербанк і приніс на концерт, щоб ми передали бійцям. Ця штукенція коштує десь 40 тисяч гривень. Вона одразу може підзарядити біля 10-15 телефонів.

 Хедлайнером концерту був молодий, проте відомий український співак Wellboy. Його хіти «Вишні» і «Гуси» вже встигли полюбитися українським меломанам.

— Велбой дуже молодий хлопець, йому 22 років, — розповідає керівник проекту. — Він позитивний артист, дуже легкий на підйом. Ми запросили — і він одразу погодився. Написали йому в Інстаграм, сказали що хотіли бачити його на концерті, запитали, чи зможе приїхати. Він відповів нам прикметниками: «Прекрасно, легко!». Він приїхав абсолютно безкоштовно. Після концерту ми всі разом ще посиділи в ресторані, під акордеон поспівали його пісні. То Wellboy був настільки розчулений, що повторював: «Люди, що ви зі мною робите». Йому так сподобалось у нас, що на наступний день він у нас залишився і погуляв по Вінниці, постійно знімав і виставляв сторіз в соцмережах.

Важко уявити, але за словами Олександра Теренчука, артисти до концерту готувалися лише два тижні.

— Ми з Батальйоном працюємо вже рік, тому так швидко був сформований концерт, — говорить Теренчук. — Я був режисером кожного номеру, допомагав всім і творчо і технічно. Діма Нікітін, до прикладу, він шоу-співак. Тому додавали йому світло і дим. Ірині Томащук підказав, що потрібно, щоб з нею дітки танцювали. Не хотів щоб концерт починався з фанфар, тому придумав драматичний номер, прямо напередодні виступу.  Я хотів, щоб початок дав глядачам розуміння, що це буде дуже глибокий концерт, щоб зачепив і тримав до останнього акорду.

За словами керівника проекту «Батальйону гарного настрою «Вінницькі» найважче було працювати з фінальною піснею.

— Я склав попурі, але не бачив загальної картинки, — говорить Теренчук. — Тому, що ні представники Нацгвардії, ні артисти та дитячий колектив студії Art Fusion не могли бути на репитиціях в один і той самий  час. Але все склалося під час концерту. Гімн нової армії нам підказав наш співак Паша Пазюк. Коли я побачив, як це виконують українські зірки, а ще коли побачив молитву — я вирішив це зробити, щоб було таке глибоке завершення. Мета концерту дещо важливіша. Ми, українці, переформатовуємося. Ми, артисти, вже не будемо, як були раніше. І пісні і вірші — все це робимо усвідомлено. З точки зору тих поетів і музикантів, які писали і виконували ці тексти, і дехто був навіть закатований за українське слово. І люди мають розуміти, що вони мають більше читати, знати про історію, землі, де народилися. 

Запитали в Олександра Теренчука, які у нього і команди «Батальйону гарного настрою «Вінницькі» подальші творчі плани.

— Ми завершуємо свій річний тур в квітні. Далі будемо думати над новою програмою. «Репетиція перемоги була», варто вже готуватися до концертів перемоги, — сказав він.

 

Читайте також:

«Піднімаємо патріотичний дух». Олександр Теренчук про «Батальйон гарного настрою «Вінницькі»

Від Калитко і до Стуса. До Дня поезії згадуємо поетів, родом з Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up