Створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss: фабриці «Володарка» 100 років

Створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss: фабриці «Володарка» 100 років
  • Швейна фабрика «Володарка» є одним з лідерів українського ринку в області виробництва і реалізації класичного чоловічого одягу.
  • Сто років тому на її місці була майстерня. Зараз фабрика працює з визнаними брендами та орієнтована на експорт в Європу.

Швейній фабриці «Володарка» цьогоріч виповниться 100 років. Про її історію у себе на Фейсбуці розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

Перший колектив у 1923 році тут складався з 15 людей — на тодішній майстерні кравці оновлювали старий одяг на замовлення. Зараз фабрика працює з визнаними брендами та орієнтована на експорт в Німеччину та Румунію.

Відео дня

На «Володарці» понад 440 співробітників, за рік тут відшивають понад 200 тисяч виробів. Основний масив працівників — це швеї, які створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss. Втім, за ковідних часів вони почали шити маски та костюми для лікарів, а вже під час війни налагодили виробництво амуніції для військових, паралельно відпрацьовуючи замовлення партнерів. Це принцип соціально відповідального бізнесу.

Середня зарплата на виробництві складає близько 15 тисяч гривень.

Важливо, що підприємство зацікавлене в кадрах, тому працівникам надають ряд пільг. Це оплачуване навчання, можливість проживання у гуртожитку, компенсація за проїзд (якщо працівник живе за межами міста), а також постійне вдосконалення навичок та можливість кар'єрного зросту.

За станками та швейними машинами сидять люди з різним фахом та стажем. Наприклад, Слава працює тут вже сім років — йому подобається шити, хоча раніше він був кухарем. Саме на підприємстві він навчився працювати з унікальним промисловим обладнанням та дізнався про всі процеси виготовлення піджаків, пальт та брюк.

Нині тут є вільні вакансії і керівництво підприємства готове навчати людей, які не мають відповідного досвіду. Тобто навіть новачок гарантовано зможе опанувати цю професію. Аби було бажання вчитися.

 

Читайте також:

Перша городина на Привокзальному ринку. Дізналися ціни на несезонні овочі та фрукти

Ціни на цибулю у Вінниці б’ють рекорди. Наскільки ще здорожчає та чому, запитали експерта

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Natalia Zigori Boloykh

    Вітаю. Колись в далекому 90 на кінці, і мені випала честь працювати так , так що якось я теж сьогодні святкую.

    Олег Харлей reply Natalia Zigori Boloykh

    Natalia Zigori Boloykh і я там працював і моя мати.
  • Надя Рогулич

    Вітаємо з Ювілеєм!
  • Александр Иванович

    А я желаю девочкам существенного повышения зарплат.
  • Ірина Фармагей

    Вітаю, успіхів і процвітання!!!

keyboard_arrow_up