Перша городина на Привокзальному ринку. Дізналися ціни на несезонні овочі та фрукти

Перша городина на Привокзальному ринку. Дізналися ціни на несезонні овочі та фрукти
  • У Вінниці стартував сезон тепличних овочів, з'явилися несезонні ягоди і фрукти. Вже є полуниця, редис, капуста, кабачки. Відвідали ринок Привокзальний та дізналися, що по чому в новому сезоні.

З настанням весняного тепла на вінницькому Привокзальному ринку з’явились перші тепличні овочі, ягоди і фрукти. Багато товару імпортного, дещо вирощують у вітчизняних господарствах. Ціни кусаються, але люди купують.

— От ціни, щодня ростуть, — чути від покупців на ринку. — Минулого року вдвічі все коштувало менше.

— Війна, що ви хочете, — відповідають продавці. — З Херсонських теплиць овочі вже не возять...

Відео дня

Ми пройшлися рядами і дізналися ціни на улюблену городину.

Огірки зараз у середньому коштують 90-160 грн/кг, в залежності від сорту. Ціни на томати теж залежать від сорту. Коктейльні помідори коштують 90 грн/кг, звичайні — по 85 гривень. 

Перець болгарський теж не дешевий — 110-140 грн/кг. Баклажан продають по 100 грн/кг. Новачок сезону, кабачок, коштує до 120 грн/кг.

За кілограм молодої капусти продавці на ринку просять 60-70 грн, а от редис коштує більше — 90 грн/кг.

Зелень до салатів теж на вагу золота. Молода цибуля обігнала жовту, і коштує по 130-150 гривень за кілограм. Кріп і петрушка — 30 гривень за пучок.

А що в нас на солоденьке? Яка ринкова вартість ягід та фруктів?

Королева сезону, полуниця, нині на ринку вартує по 250 гривень за кілограм. Цитрусові коштують дешевше: апельсин 50 грн/кг, мандарин 65 грн/кг. За екзотичний банан просять 40-60 грн/кг, за виноград — 150 грн/кг. 

Запитали у експерта

Кожного року навесні зростає ціна на ранні овочі, але у 2023 році це посилюється через кілька факторів. Фахівці переконують, що це відбувається через тимчасову окупацію частини територій, де вирощувались тепличні овочі.

— Помідори в Україну завозять переважно з Ізраїлю та Іспанії, — говорить товарознавець Алла Тернова. — При цьому Туреччина обмежила експорт помідорів через землетрус, який стався нещодавно, все це впливає на їхню ціну.

Ціни на городину до кінця травня не зміняться в менший бік. Навпаки, очікується зростання на деякі товари навіть на 25-30%. Традиційно сезонні зростання цін йдуть до того моменту, поки не з'являються перші овочі з відкритого ґрунту з нашої території.

 

Читайте також:

Ціни на цибулю у Вінниці б’ють рекорди. Наскільки ще здорожчає та чому, запитали експерта

Вінницькі науковці створили цукрову кукурудзу зі смаком яблука та кавуна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Генадій Токарь

    Вирощені на гумусі овочі не заборонені
  • Александр Билаш

    На привокзальному ринку або надурять на вазі відсотків на 15 мінімум ,або коли береш одне то обов'язково підкинуть щось гірше що а результаті не дає жодної вигоди. Мій похід туди скінчився коли мені під виглядом сацуми накидали із 5кг 3 кг якихось кислих мандарин.Я не шукав дешевше - я хотів кращі. Ось із-за таких продавців відпадає бажання щось там купувати
  • Артём Винницкий

    Ні ні ,дякую )
    Краще в магазині ніж в бидла на привокзальному (не всі такі ,але більшість )😂😂😂
    Які не те що продавати не вміють ,таке враження що прийшов до них додому і вони милість роблять тим що продають товар ))

    Людмила Мельник reply Артём Винницкий

    Артём Винницкий а ще не доважують по 150-200гр, не раз перевіряла в магазині  на вазі!
  • Natalij Byalkovska

    Огірок і полуничка для мене найсмачніші із мого огорода,а то так собі,ні смаку,ні аромату,одна хімія.

keyboard_arrow_up