«Моя зброя сьогодні — це мистецтво!». Дизайнер Світлана Теренчук замість суконь створює картини

«Моя зброя сьогодні — це мистецтво!». Дизайнер Світлана Теренчук замість суконь створює картини
  • Під час війни Світлана Теренчук взялася за створення картин на патріотичну тематику.
  • Незабаром модна дизайнерка планує влаштувати виставку-продаж своїх робіт для благодійності.

Під час війни студія відомої вінницької дизайнерки перетворилась на майстерню з виготовлення плитоносок та бронижелетів. Сукні, які Світлана Теренчук відшивала для випускниць 2022 року вона заховала у чохли до кращих часів, а сама взялася за створення картин на патріотичну тематику.

Відео дня

Раніше дизайнер популяризувала українських класиків літератури, малюючи їх портрети на одязі. В такий спосіб Світлана намагалася привернути увагу до вітчизняних творів та спонукати до читання української літератури. Тепер вона зображує патріотичну символіку на полотнах.

«Моя зброя сьогодні — це мистецтво! — говорить Світлана Теренчук. — Нашу культуру, мову, націю віками намагалися знищити. Та це не вдавалося нікому. І зараз не вдасться! Наша українська душа живе в картинах, піснях, творах... Ми знаємо, хто ми є,  і за що ми боремося. Крізь біль, страх і сльози наша нація лише міцнішає!».

«Людство боялося глобального потепління, пластикових пакетів, коронавірусу, — каже дизайнер. — Та світове зло сиділо прямо всередині людини. Поки ми жаліли їхніх солдат, вони сміялися з фото наших закатованих жінок, вбитих дітей, називали наше горе постановкою... Невимовний біль. Геноцид сучасності».

Щоб побачити проби пира дизайнерки, Світлана Теренчук виставила свої картини у вітринах її студії на Коріатовичів.

«В ці темні часи хочу подарувати вам частинку добра, — ділиться Теренчук. — Я виставила свої роботи часів війни у вітрину нашої студії, щоб кожен бажаючий міг їх переглянути. Маю надію , що це є хоч малесенькою розрядкою на фоні жахів, які ми всі зараз переживаємо. Обіймаю кожного».

Незабаром вінницька дизайерка планує влаштувати благодійну виставку-продаж своїх робіт. Вилучені кошті Світлана Теренчук передати на благодійність.

«Ви часто запитуєте, чи продаються картини. Так, продаються. Кошти з продажу всіх картин, створених у війну збираю на благодійність. Найближчим часом також планую благодійну виставку. Тому зараз активно працюю».

 

Читайте також:

«Кошти передаю ЗСУ». Вінничанка Марія Куряча продає колекцію весільних воскових вінків

«Перемагати, посміхаючись ворогу в очі». Відкрилась виставка карикатур Олександра Никитюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up