Вночі ворог знову атакував енергетичні об'єкти, є влучання та постраждалі на півдні України

Вночі ворог знову атакував енергетичні об'єкти, є влучання та постраждалі на півдні України
  • Вночі ворог масовано атакував південь України черговими хвилями ударних дронів.
  • Бойова робота ППО тривала понад 5 годин. 
  • Під прицілом агресора знову опинилася енергетична інфраструктура. 

Обстріли ворога

У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. 

Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:

  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555,
  • 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»,
  • 12 зенітних керованих ракет С-300,
  • 40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»,
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59.

Відбивали повітряний напад противника винищувальна авіація та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Відео дня

В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:

  • 16 крилатих ракет Х-101/Х-555,
  • 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»,
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Також під час бойової роботи сили протиповітряної оборони знищили 21 ворожий безпілотник на півдні України: сім на Одещині, вісім на Миколаївщині, по три — у Херсонській та Дніпропетровській областях.

На Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об'єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

У Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформації про руйнування й постраждалих не надходило.

На світанку ворог масовано атакував різними типами ракет. По Запорізькій області спрямував керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. Сили протиповітряної оборони знищили дві ракети. На жаль, є і влучання.

У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Протягом минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень. Ворог завдав вісім ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Упродовж минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Дергачі, Липці, Вовчанськ, Курилівка, Кругляківка Харківської області; Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Спірне, Верхньокам’янське, Іванівка, Олександропіль, Семенівка, Новокалинове, Бердичі, Нетайлове, Красногорівка, Костянтинівка, Вугледар, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Втрати противника

Упродовж минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, по зенітно-ракетному комплексу, артилерійській системі та станції РЕБ противника.

Підрозділи ракетних військ завдали удару по 9-ти районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника.

Ситуація по напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 23 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито шість атак в районах населених пунктів Керамік, Бердичі, Уманське, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог один раз атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив шість безуспішних атак на позиції наших військ.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up