Військовий ліцей хочуть створити в Миколаєві

Військовий ліцей хочуть створити в Миколаєві
Мабуть, засновник Миколаєва – генерал-фельдмаршал Григорій Потьомкін зараз перевертається у труні, знаючи що в Миколаєві до цього часу немає ліцею з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Члени миколаївської благодійної організації «Кадетський союз» створили ініціативну групу, яка повина займатися питанням створення такого ліцею.
Згідно з постановою Кабінету міністрів 1999 року, в кожній області повинні створюватися ліцеї з посиленою військовою та фізичною підготовкою. На даний момент вже 19 областей України мають такі навчальні заклади. Та немає його ще досі в Миколаївській області. Хоча й були вже неодноразові спроби його створити. Але вони не увінчались успіхом. Прийшов час знову піднімати це питання. З’явилися ті, кому не байдуже. Члени миколаївської благодійної організації «Кадетський союз» створили ініціативну групу, яка повинна займатися створенням військового ліцею. Практика таких ліцеїв засвідчує, що вони користуються значною популярністю у інших регіонах. Так скажімо у Одесі ліцей існує дев’ять років. - Зазвичай конкурс у нас – три людини на місце, - каже Анжеліна Гайдарова, голова правління громадської організації «Кадетський союз» в Одесі, яка тісно співпрацює з такими ліцеями. – І, як правило, 94 % тих, хто навчається у ліцеї, вступає до вищих навчальних закладів. - Особливістю таких ліцеїв є те, що після їх закінчення люди не бов’язково повинні будувати кар’єру військовослужбовця, - каже голова ініціативної групи в Миколаєві Сергій Василенко. – Юнаки також можуть вибирати кар’єру державного службовця, вступивши до відповідного ВУЗу. А може також і в інші ВУЗи, тому що навчання в таких закладах широкопрофільне. Перевага навчання в ліцеї полягає також в тому, що дитина буде знаходитися в ліцеї 24  години на добу і весь цей час фахівці будуть займатися її вихованням. Зрозуміло, що у вихідні дні вона може залишатися з друзями чи батьками. - В ліцеї робиться акцент не на військовій підготовці. Хоча такі елементи, як військова форма, військовий розпорядок дня є обов’язковими. Вони дисциплінують юнаків, - каже Сергій Василенко. – В першу чергу акцент робиться на вихованні і формуванні розвиненої особистості. Цією ж ініціативною групою було проведено опитування школярів із шостого по десятий класи. Бажання навчатися в ліцеї вже сьогодні виявило 54,3 % опитуваних.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Вот темовый лицей, посмотрите, www.povl.ucoz.ru
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up