Військові та цивільні лікарі можуть подати заявку на «Медичний оскар»

Військові та цивільні лікарі можуть подати заявку на «Медичний оскар»
Нагородження Орденом Святого Пантелеймона в 2023 році
  • Професійні досягнення і моральні чесноти лікарів, починаючи з 2017 року відзначаються Орденом Святого Пантелеймона, його ще називають — Медичним оскаром.
  • В минулому році почесну нагороду отримали двоє вінничан: військовий хірург Євген Антонюк і лікар офтальмолог Катерина Гріжимальська.
  • Хто стане «Оскароносцем 2024», дізнаємось згодом, а поки що стартує прийом заявок.

Щороку 9 серпня Православна церква вшанує пам’ять великомученика і цілителя Пантелеймона, а нам годиться вітати лікарів і загалом усіх, чия професія пов’язана зі зціленням хворих.

В Україні вже восьмий рік поспіль таких людей не просто вітають, а нагороджують Орденом Святого Пантелеймона. І його вже отримали десятки найкращих медичних працівників Вінниччини. Зокрема, в минулому 2023 році орден Святого Пантелеймона отримали одразу два лікарв з Вінниці.

У категорії цивільний лікар нагороду отримала Катерина Гріжимальська — кандидатка медичних наук, доцент, завідувач кафедри очних хвороб, громадська діячка. Вона не лише офтальмолог, а має місію: зробити цей світ здоровим.

Відео дня

В категорії військовий лікар нагороду отримав військовий медик — Євген Антонюк, майор медичної служби, начальник передового хірургічного відділення Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону. Який все знає про поранення і травми, знає як оперувати під обстрілами. Як лікар, він знає все про війну.

Одним з перших орденоносців з Вінниці був військовий медик Вадим Бабій. Він отримав орден в 2020 році за міжнародне співробітництво, а саме впровадження стандартів НАТО, власні наукові медичні розробки, які зараз рятують українських обранців. І він вважає — це дуже важливою і актуальною нагородою для медичного працівника.

— Усе-таки це певне визнання, як і з боку державної влади, так і суспільно, громадських організацій, культури, — каже Вадим Бабій, який зараз вже у складі журі «Медичного оскара».

Новий старт

До 22 березня триває прийом заявок до Регіональної ради на Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

За словами Тетяни Бондаренко, голови Вінницької Регіональної ради, цього сезону Відзнака буде присуджуватися у двох номінаціях: для цивільних та військових медиків.

— В наших претендентів обов’язково мають бути такі якості, як духовність та порядність, гуманність та милосердя, проактивність та ініціативність, професійний та особистий розвиток, — каже Тетяна Бондаренко. — Основна вимога для участі у конкурсі — відповідність опису всіх критеріїв відбору, наявність відеоролику (до 5 хвилин) та презентації номінанта.

Кого шукають?

Медиків, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Хто має право пропонувати кандидатури на присудження Відзнаки:

  • громадські організації у сфери охорони здоров’я,
  • об’єднання (організації) пацієнтів,
  • церкви та релігійні організації заклади охорони здоров’я різних форм власності,
  • фізичні особи, які вносять власну кандидатуру, або ж кандидатуру іншої особи,
  • наукові установи та навчальні заклади,
  • благодійні фонди,
  • органи державної влади та місцевого самоврядування.

Пакет документів:

  • Опис професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначеним в описах номінацій.
  • На представлення кандидата є не більше п'яти хвилин.
  • Формат презентації — pptx або pdf.
  • Відеоролик (avi або mp4) про кандидата.
  • Заява кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження Відзнаки у поточному році.
  • Згода на збір та обробку персональних даних.

Ознайомитися із Положення Відзнаки можна за посиланням: https://orden-panteleimon.com.ua/ua/about/principles

Документи потрібно подати до 22 березня на електронну адресу: [email protected]

 

Читайте також:

«Це небезпечно для життя та здоров'я людей»: що не так з кронуванням дерев у Вінниці?

Вінничани отримуватимуть кешбек за купівлю українських товарів

Ірина Френкель: «Повернення «Щедрика» додому триває і досі! Відчуваю це, коли працюю з іноземною публікою»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up