Вінницька мерія хоче подружитися із бізнесменами та вивести їх на ринок ЄС

Вінницька мерія хоче подружитися із бізнесменами та вивести їх на ринок ЄС
Ливарна компанія "Символ" переїхала у Вінницю з Луганської області. Тут їм влада надала приміщення, а завдяки гранту від ЄС — змогли закупити техніку та почати працювати. Свою продукцію хочуть експортувати в Євросоюз
  • Міська влада хоче почути бізнесменів, щоб сприяти розвитку малого та середнього бізнесу в Вінниці
  • Для цього разом з канадським проектом «ПРОМІС» проводять онлайн-опитування підприємців: кілька десятків питань та невеликі тести
  • Опитуванння триватиме до 15 лютого і його результати стануть основою для Центру підтримки бізнесу

Для допомоги та налагодження діалогу із бізнесом, влада хоче утворити Програму посилання конкурентноспроможності. Робоча група, що складається з чиновників, підприємців та експертів українсько-канадського проекту «ПРОМІС», бажають почути вінницьких підприємців.

Фахівці з проекту «ПРОМІС» працюють ще й над брендом Вінниці. Що це таке та навіщо?

Читайте в матеріалі: Вінниця як товар. П’ять запитань про «бренд міста» і чому це потрібно?

Відео дня
blockquote>

У опитуванні, яке склали фахівці для підприємців, бажають дізнатися:

  • про вид діяльності підприємств

  • отримати оцінку діям міської влади в роботі з підприємцями

  • вислухати поради щодо покращення бізнес-клімату в Вінниці

  • оцінити потужність бізнесу на зовнішніх та внутрішніх ринках

Питань в анкеті багато, але відповісти на все можна максимум за півгодини. А навіщо це потрібно владі? Про це журналіст запитав у директора департаменту економіки та інвестицій Віталія Погосяна:

— За останній рік відбулось багато змін в законодавстві. Через ситуацію на сході країни бізнес переорінтовується з вже традиційних для себе ринків на європейські. Це дуже не простий та тривалий процес, в котрому підприємці потребують підтримки. Тому зараз важливо, щоб і влада, і професійні структури, і спілки підприємців надавали рекомендації щодо розвитку конкурентоспроможності, — казав Віталій Погосян.

Анкетування триватиме до 15 лютого 2017 року.

Як розповів директор міського департаменту економіки і інвестицій, думки підприємців стануть фундаментом для нової програми розвитку та сприяння бізнесу у Вінниці:

— Після опитування ми плануємо збирати фокус-групи із різних сфер бізнесу: IT, медицина, промисловість тощо, щоб налагодити прямі контакти місцевого самоврядування та бізнесу. Всі напрацювання стануть основою для Центру підтримки бізнесу, який буде надавати необхідну допомогу як досвіченим підприємцям, так і бізнесменам-початківцям. Наша робоча група переконана, що розробка та реалізація Програми посилення конкурентоспроможності МСП дозволить зміцнити позиції вінницького бізнесу на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Як повідомляють у прес-службі мерії, планується, що Програма буде розроблена упродовж лютого-березня, після чого документ буде винесено на розгляд сесії міської ради. Моніторингом і оцінкою ефективності заходів в ході реалізації Програми буде займатись спеціальна робоча група. Експерти Проекту ПРОМІС будуть супроводжувати реалізацію Програми до грудня 2020 року.​

Вінниця може очолити процес позитивних змін для бізнесу в Україні

Валерій Коготь, головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС

— Ми знаємо, що Вінниця є одним із потужних лідерів в Україні. Я є експертом з розвитку малого та середнього бізнесу. Ми попрацюємо із 16-ма містами, і в кожному місті ми розробляємо якісь унікальні програми, оскільки враховуємо специфіку кожного міста. Вінниця теж має свою специфіку, і за попередніми дослідженнями,  які ми робили, можу сказати, що Вінниця досить позитивно виглядає на фоні інших українських міст. Разом з тим, є ще резерв, який можна використовувати для того, щоб очолити процес соціально-економічних перетворень та розвитку бізнесу і слугувати певним чином моделлю щодо розвитку бізнесу в Україні, - сказав Валерій Кокоть.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Прокоповна Проня

    Булут грабить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up