Велика Українська Хода з прапорами повернулась у Вінницю через два роки

Велика Українська Хода з прапорами повернулась у Вінницю через два роки

Сьомого жовтня, 2014 року у Вінницю приїхала Катерина Валевська  з 14 прапорами та впевненістю, що знає як об'єднати Україну. Через два роки жінка знову у Вінниці, в її сумці 188 прапорів і в неї так само горять очі, як раніше.

Площа перед міськрадою 16 серпня увішана прапорами з різних куточків України. Поміж рядами ходять вінничани та з цікавістю розглядають  надписи на них. Вже майже дві години по площі ходить літнє подружжя з Горлівки, якому довелось тікати від війни до Вінниці.

- Кожен плакат, що я перечитала – обплакала. Душа не витримує. Війна тягнеься дуже довго, - каже Віра Соловей. -  Катерина підійшла до нас і сказала, в який ряд пройти – там є прапори з Луганської області.

Previous Next

Відео дня

14 вересня буде два роки, як триває хода Катерини. У свій перший візит до Вінниці жінка розповіла, що змусило її вирушити в дорогу.

- За цей час стала військовим кореспондентом, та другом батальйону Вікінги, - каже Катерина. -  В мене вже немає часу постійно їздити. Була перерва у три з половиною місяці і от я «стартувала». Сьогодні з Вінниці поїду із 188-им прапором.  Хочу «добити» до 200 прапорів саме по Вінницькій області.

За два роки Катерина вже виробила чітку схему, як подорожує містами: після приїзду спочату йде в міську раду, розповідає про себе та пише заяву про проведення акції та дає завдання приготувати черговий прапор. Далі йде розвішувати прапори. Навчилась розвішувати вже за півтори години.  Сьогодні розгортала цілих три – було багато журналістів які хотіли взяти інтерв'ю.

Previous Next

Побут у Катерини цілком спартанський. Показує рюкзак з яким подорожує та  велику концертну сумку, як в артистів, у якій возить прапори. В проміжках між переїздами читає Біблію, додає нових друзів в соцмережах, плете браслети-стрічки. Останнім часом почала робити ляльки-мотанки. Цілком не вміючи їх робити, каже, навчилась сама.

Мета її поїздки, як і два роки тому, - не змінилась. Зєднати разом людей з допомогою прапорів, на якому люди пишуть свої побажання, щоб силою думки, слова і молитви зупинити в україні війну.

- Коли на цих прапорах люди пишуть свої думки, і такі важливі  слова, як добро, любов, мир, країна і перемога, ці думки  матеріалізуються. Дехто вважає мене божевільною, але це мій шлях і я вірю та відчуваю, що роблю все правильно. Бо інакше війну не зупинити. Вона не на ронті, це духовна війна. В кожному місці я знаходжу таких людей. Коли о’єднаються люди ліхтарики – в світі засяє сонце правди. Зберуть розпорошені божі діти світу .

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up