«Вчора мав гуляти на власному весіллі, а сьогодні його відспівують». Вінниця ховає воїна Віталія Астена

«Вчора мав гуляти на власному весіллі, а сьогодні його відспівують». Вінниця ховає воїна Віталія Астена
  • У Спасо-Преображенському кафедральному соборі лунає лише голос священика. Він читає останню молитву для Віталія Астена.
  • Труна воїна відкрита, біля неї тихенько сидить мама Тамара. Майже нерухомо, лише час від часу легенько гладить сина по обличчю, з якого не зводить очей.
  • За три кроки стоїть наречена Віталія. Родичі, близькі, друзі, товариші…

— Весілля мало бути вчора, 6 листопада, Віталій відпустку взяв на 10 днів, — розповідає Віктор, він чоловік рідної тітки Віталія. — Але 27 жовтня така звістка, до останнього сподівались, а може…

З 2013 року Віталій Астен служив за контрактом в ЗСУ. В 2014 році був в АТО. А потім і далі продовжував служити за контрактом. З 2019 року хлопець працював у Вінницьких міських електричних мережах електромонтером розподільчих мереж V групи дільниці ТП. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов служити до ЗСУ, до військової частини А7338.

— Після 24 лютого, коли почалась повномасштабна війна і оголосили про формування тероборони, на підприємстві, де працював Віталій, теж сформували загін, і він як людина з досвідом, звісно, пішов на службу, — розповідає пан Віктор.

Відео дня

Потім, як багато інших його товаришів по службі пішов на війну. Був на півдні, а з початку літа їх направили на Харківський напрямок. Де, в яких містах Віталій воював, він не надто ділився з рідними, вони лише знають, що хлопець був в районі Слов’янська. І що їм постійно змінювали місця розташування.

— Ми знаємо, що 27 жовтня командир роти і ще два бійці, один з них був Віталій, мали завдання, розвідати звільнену від російських військ територію, щоб їх підрозділ міг просунутись вперед, — розповідає дядько воїна. — Але хлопці підірвались на міні. Всі втрьох. Бійці отримали поранення, їх евакуювали, везли на госпіталь. Зараз командир і інший боєць лікуються в госпіталі. Віталія не довезли.

Він один син в мами. Ось тільки 14 жовтня, в День Захисника Вітчизни, відсвяткували день народження Віталія, йому виповнилося 28 років.

— Коли він народився в 1994 році, цього свята ще не було (була лише Покрова і особливий день для мами), — говорить Віктор. — Але, можливо, так судилося йому, бути народженим Захисником.

Сьогодні, 7 листопада, Віталія Астена, поховають на Алеї Героїв села Сабарів.

Редакція співчуває рідним та близьким Героя. Вічна пам'ять нашому захиснику!


Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1053)
  • Тетяна Заверуха

    Царства небесного Герою!(((
  • Anna Schevciuk

    Вічна пам'ять Герою, царство йому небесне,співчуття рідним
  • Nataliya Petrysnena

    Вiчна пам'ять Герою...
  • Зоя Якубишин

    Царство небесне.😥🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up