Воїн світла та добра. Сьогодні Вінниця прощатиметься з Віталієм Астеном

Воїн світла та добра. Сьогодні Вінниця прощатиметься з Віталієм Астеном
  • Сьогодні, 7 листопада, відбудуться похорони Героя Віталія Астена. Йому навічно 28 років. Поховають його на Алеї Героїв села Сабарів.
  • Вінничан просять створити живий коридор вздовж 11 маршруту тролейбуса від вулиця Князів Коріатовичів, 194 до двору будинку вулиця Скалецького, 31.

Сумну новину повідомили на сторінці «Вінницяобленерго»:

«Звістка, яка чорним крилом торкнулася нашого підприємства. Ще була надія, що не підтвердиться, та на жаль… 27 жовтня 2022 р. внаслідок вогнепального осколкового поранення під час виконання бойового завдання загинув наш колега Віталій Астен. Всього 28 років від роду (14.10.1994 р.н.)»

Мама виростила єдиного сина

Енергійний, завжди життєрадісний, повний сил, мрій і надій на майбутнє у рідній країні, яку пішов захищати від окупантів.

Відео дня
Фото зі сторінки Віталія на фб

— Бракує слів, аби передати нашу жалобу… Непоправна втрата і невимовна туга для усіх, хто знав ВІТАЛІЯ, хто з ним працював, товаришував, дружив… Страшенне горе і полум’я вічного болю для рідних, для його мами — Тамари Вікторівни Зубенко, яка виростила і виховала свого єдиного сина чудовою людиною, справжнім патріотом України. Низький Вам уклін і щирі співчуття… — зазначають колеги.

Встиг познайомити маму з нареченою

Віталій Астен працював у Вінницьких міських електричних мережах з 2019 року електромонтером розподільчих мереж V групи дільниці ТП. З початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну пішов служити до ЗСУ, до військової частини А7338.

В одному із своїх постів на сторінці ФБ, на початку березня, Віталій поширив наступне: «Я з України нікуди не тікаю, тут народився тут і зустріну свою долю!!!».

А у жовтні, під час відпустки на свій 28-й День народження, встиг побувати вдома і познайомити маму з нареченою, планував одружитися.

Прощання з Героєм

Прощання з Віталієм Астеном відбудеться сьогодні, 7 листопада:

  • спочатку об 11.00 за адресою м. Вінниця, вул. Скалецького 31, кв.179,
  • згодом о 12.00  у Спасо-Преображенському кафедральному соборі
  • після — під час поховання на Сабарівському цвинтарі.

Вінничан просять створити живий коридор вздовж 11 маршруту тролейбуса від вулиця Князів Коріатовичів, 194 до двору будинку вулиця Скалецького, 31.

Світла пам’ять

Віталія Астена запам’ятаємо навіки і залишимо у наших серцях таким же усміхненим і щасливим, як ми його знали, як він завжди дивитиметься на нас зі своєї сторінки.

— Дякуємо тобі Віталію, мужній і хоробрий наш захисник, воїн світла та добра, —  йдеться у повідомленні.

Спокою твоїй душі, ГЕРОЮ, світла пам'ять та низький земний уклін!

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (494)
  • Lorraine Kelly

    🇺🇦 підтримуємо Україну
    подати на фінансову допомогу за п'ять хв
    Тільки для Українських громадян та біженців, щоб почати роботу. перейдіть тут --> https://s.uappl.org/36reco712

    ми створили проект, який безпосередньо з’єднує донорів  з окремими українцями або українськими біженцями, які подають заявку на матеріальну допомогу.

  • Montaż Doma

    Вічна пам'ять ГЕРОЯМ СЛАВА
  • Вера Мельник

    Царство небесне вічна світла пам'ять Герою.Щирі співчуття рідним.
  • Галина Бащук

    Вічна пам'ять Герою України.Нехай з Богом спочиває.

keyboard_arrow_up