Вбивство чи самогубство? Нові деталі загибелі 17-річного хлопця, якого знайшли в ставку Кирнасівки

Вбивство чи самогубство? Нові деталі загибелі 17-річного хлопця, якого знайшли в ставку Кирнасівки
  • У водоймі селища Кирнасівки Тульчинського району, ввечері 15 жовтня, знайшли без ознак життя 17-річного Олександра Горбатюка.

  • В обласному главку повідомили, що смерть настала внаслідок утоплення. Але на тілі хлопця знайшли деякі ушкодження.

  • У вінницькому виші, де навчався загиблий юнак, розповіли про його особистісні якості.

Олександра Горбатюка, 2004 року народження, студента Вінницького педуніверситету та жителя селища міського типу Кирнасівка, востаннє бачили 14 жовтня. Наступного дня рідні звернулися до Тульчинського районного відділу поліції за фактом зникнення хлопця. 

15 жовтня 80 осіб, в тому числі представники поліції та місцеві жителі почали пошукову операцію. Під вечір в ставку за селом хлопця знайшли мертвим. Спочатку біля берега побачили білу кофту Саші Горбатюка. Коли дістали її, в кишені знайшли документи юнака. Потім із дна водойми рятувальники підняли тіло хлопця.

Як раніше повідомила начальник ВК ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник, висновки судово-медичної експертизи показали, що смерть 17-річного Олександра Горбатюка настала внаслідок утоплення. На місці трагедії ознак волочіння чи боротьби не виявлено. Зараз поліція перевіряє всі можливі версії його загибелі: вбивство, нещасний випадок, самогубство. В рамках впровадження статті 115 ККУ (умисне вбивство) встановлюються обставини трагедії. 

Відео дня

«Був веселим і кмітливим»

В попередній публікації «Трагедія в Кирнасівці: 17-річного Олександра Горбатюка знайшли мертвим у водоймі» журналіст 20minut.ua звернулася до читачів з проханням розповісти більше про загиблого Олександра. Люди, які знали хлопця, в коментарях під статтею писали слова співчуття рідним і ділилися версіями смерті хлопця.

Надія Бевза : «Це не смогубство. Дитину вбито ізверги, а після кинули у 4 в став за селом. Жителька Кирнасівка. Царство небесне убієнному, вічний спокій, рідним щирі співчуття».

Галина Максименко: «Велике горе прийшло в сім'ю, велике співчуття родині,такого красеня хоронити це страшно подумати,нехай укрепить вас Господь,а сину царство небесне вічна пам'ять нехай спочиває з Богом!».

Валентина Лужанська: «Яке самогубство, це явно вбивство, одногрупник моєї доньки здоровий красивий розумний хлопець, батькам тільки вчинити самосуд а потім слідаки хай далі закривають справу про самогубство, поліція тут не допоможе».

— Це моєї доньки одногрупник, перший курс педуніверситету,— поділилася Валентина Лужанська в особистих повідомленнях журналісту. — Донька з Сашком дружили, в нього були плани на майбутнє, ніяких депресій чи скарг на життя у нього не було. Коли знайшли тіло, зателефонували старості групи і сказали, що тіло в синцях, руки порізані, горло порізане, в кінці слідча написала, що це самогубство. Ну як можна, в селі ніхто нічого не знає, батьки вже у віці, їм потрібно допомогти відшукати правду, інакше такі дії того, хто це зробив, залишаться без покарання.

Колишня жителька Кирнасівки повідомила телефоном, що в селі жителі активно обговорюють версії загибелі юнака. 

 — Вся Кирнасівка на ногах, — ділиться Наталія. — Самогубство і нещасний випадок у селі навіть не розглядають. Кажуть, що Сашка вбили. Колото-різані рани були на тілі, навряд чи сам собі він зміг би завдати таких ушкоджень.

У Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського повідомили, що вчора студенти і педагоги були на похоронах Олександра Горбатюка, студента першого курсу філологічного факультету.

— Це був веселий і кмітливий хлопець, комунікабельний і розумний, — говорять у прес службі ВДПУ. — Навчався на державній формі філологічного факультету (українська мова і література та англійська мова). Завжди був усміхнений. Хоч у нас він встиг повчитися лише місяць, педагоги і одногрупники не помічали, що в Олександра були якісь проблеми. Нам дуже шкода, загинула така чудова дитина. 

«Порізи на шиї та передпліччі»

З питаннями ми звернулась в обласний главк. Там нам розповіли, що поліцейські опрацювали відео з камер відеонагляду, яке вилучили в Кирнасівці, ввечері перед зникненням, камери спостереження зафіксували Олександра Горбатюка, який йшов у напрямку водойми без сторонніх осіб. Також в поліції підтвердили, що судово-медичний експерт виявив порізи на передпліччі та шиї загиблого. Однак, вони не спричинили смерть хлопця. Згідно висновків СМЕ, смерть настала внаслідок утоплення.

— Наразі поліцейські вивчають коло спілкування загиблого, чим він цікавився, чи були в нього проблеми чи конфліктні ситуації, — повідомили у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області. — Розглядаємо усі можливі версії загибелі юнака: нещасний випадок, вбивство, самогубство. Триває досудове розслідування, тому усіх подробиць наразі ми не можемо повідомити.

 

Читайте також:

Трагедія в Кирнасівці: 17-річного Олександра Горбатюка знайшли мертвим у водоймі

Їхали до друзів. Деталі трагічного ДТП, в якому загинула викладач Кооперативного інституту

«Я ніколи не пробачу». Покалічений п'яною водійкою на Богуна Андрій Тарасюк дав свідчення на суді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ярослав Кришталь

    Яке самогубство...
    Ви що подуріли??
    Його убили 😞😞
    Все село гудить що його убили 😞
    А ви самогубство..
    Я вже не знаю як вас назвати.
    Лугше сказати що самогубство і закрити особуву справу..
    А якийсь блять на волі ...
    І як даже знайдуть заплате гроші 💰💰
    І все ....
    Такай народ у нас...

keyboard_arrow_up