Важливе за тиждень. Новини від 24 лютого до 2 березня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Новини від 24 лютого до 2 березня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали протягом минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 24 лютого до сьогодні.

Понеділок, 24 лютого

Вбивство з особливою жорстокістю в СІЗО. Шість тюремників стали підозрюваними в смерті «педофіла»

Фотографії речових доказів —  предметів, за допомогою яких карали арештованого за зґвалтування дитини. І запис камери спостереження в коридорі тюрми, на якому видно початок знущань. Інформацію про липневе вбивство в стінах слідчого ізолятора того чоловіка, що мав розвиток 6-річної дитини, але потрапив в тюрму замість спеціалізованого закладу, оприлюднили на початку тижня.

Відео дня

Слідство проводили в ДБР майже 10 місяців й нарешті оголосили підозри винуватцям смерті 59-річного Сергія. Стаття відповідальності — вбивство, скоєне з особливою жорстокістю. Підозрювані — шість співробітників Вінницької установи виконання покарань №1.

Про вбивство арештанта на ім’я Сергій, який у свої неповні 60 років мав розвиток 6-річної дитини та не повинен був потрапити в СІЗО, ви читали влітку у стрічці новин «20 хвилин». Як йшло розслідування цієї смерті за гратами? Версії були різні. Перша: поквиталися з «педофілом» зеки. Друга: розправу вичинили співробітники тюрми. Родичі вбитого, нагадаємо, більше врили в друге і усіляко уникали розголосу, побоюючись погроз. Вони воліли забути про все. Поховали родича, і його вже не повернути. Що б не довело розслідування. Читати далі…
 

Вівторок, 25 лютого

Скільки потрібно відкладати, щоб зібрати на квартиру у Вінниці. Калькулятор

Мрієте про нове житло у Вінниці, але не знаєте чи «потягнете» по грошах? Спробуйте порахувати. Склали калькулятор, який перерахує вашу зарплату в роки та місяці скільки її потрібно відкладати на власне житло у різних мікрорайонах міста.

Накопичити гроші на власне житло реально. Якщо щомісяця відкладати 5000 гривень, за два з половиною роки вам має вистачити грошей на типову однокімнатну квартиру площею 35 квадратних метрів у мікрорайоні Можайка. Але на ту ж саму квадратуру на Поділлі вам потрібно відкладати понад 14 років. Читати далі…
 

Середа, 26 лютого

«Я не наносив ударів собаці»: допитали обвинуваченого у вбивстві Бімки Юрія Маркіна

У березні минулого року за жахливих обставин загинув баварський шпіц Бімка. За словами господаря, його 27-річний сусід наніс собаці удари, несумісні з життям тварини. Минулого засідання допитали трьох свідків скоєння злочину. У понеділок у справі обвинувачення Юрія Маркіна був допитаний вже він сам.

Вже майже рік тягнеться слідство у справі жорстокого вбивства собаки 80-річного пенсіонера Сергія Липача. За його словами, 4 березня 2019 року він гуляв зі своїм собакою Бімкою на території школи №33. До нього раптово підійшов Юрій Маркін з собакою породи стаффордширський тер’єр та наніс удари ногою у тулуб 14-річного Біма. Собака аж відлетів у сторону. Разом з жінкою-свідком господар швидко попрямував до ветеринарної клініки, але лікар повідомив, що собаці необхідне оперативне втручання у іншій лікарні.

—  Лікар взяв свою власну автівку і повіз нас до ветлікарні у районі Урожаю, — розповідає пенсіонер. — Я увесь час повторював своєму Бімці «Не бійся, папа з тобою, я поруч». Він помер прямо у мене на руках. Моя дитина померла у мене на руках. Тому що якомусь злочинцю захотілось розважитись! Читати далі…
 

Четвер, 27 лютого

Як будемо лікуватися з 1 квітня? Перелік безплатних медичних послуг та вартість компенсованих

Через місяць програма медичних гарантій має запрацювати в повному обсязі. За направленням лікаря пацієнти зможуть отримати більше 20 медичних послуг безкоштовно як на первинному рівні (сімейний лікар), на вторинному (спеціалісти та стаціонар) та третинному рівні (високоспеціалізована допомога). Також мова йде про екстрену та психіатричну допомогу.

Щоб програма медичних гарантій запрацювала з 1 квітня, спеціалізовані медичні установи мають укласти договір з Національною службою здоров’я (як у свій час це зробили Центри первинної медико-санітарної допомоги). А для цього заклади мають стати некомерційними, комп’ютеризованими, підключеними до електронної системи охорони здоров’я, і мати діючу ліцензію медичної практики та господарської діяльності.

За словами заступниці голови обласної державної адміністрації Наталі Заболотної, понад 94 % вінницьких медичних закладів вже готові до підписання угоди з НЗСУ. Читати далі..
 

П'ятниця, 28 лютого

П’янка на роботі. Лікарі Пироговки влаштували застілля о дев’ятій ранку

Накритий стіл та алкоголь. Журналіст 20minut.ua зняв відео, як лікарі відділення променевої діагностики лікарні Пирогова випивають на роботі. Ранкова «літучка» відбувалась з приводу святкування 50-річчя однієї з медсестер.

Про ранкове святкування у лікарні Пирогова 28 лютого журналісту Віталію Павловському повідомили читачі. У відділенні променевої діагностики, о 9.30 ранку, на коридорі чути запах алкоголю. В одному з кабінетів за столом зібрався персонал. Пояснити, що відбувається у відділенні ніхто з учасників застілля журналісту Віталію Павловському не зміг. На запитання: «Ви що, вживаєте ви алкоголь на робочому місці?» один із лікарів відповів: «Ні. Майже». Читати далі…


Субота, 29 лютого

«Обличчям Вінниччини» стала дівчина з минулого сторіччя. Як пройшов фінал конкурсу

У театрі ім. Садовського відбулося завершення конкурсу «Обличчя Вінниччини». Фіналісти розповідали про себе та показували свої таланти. Переможниця виграла подорож по Європі. Це вінничанка, яку часто в місті бачать у вбранні 19-го століття.  

Участь у конкурсі брали усі охочі дівчата і хлопці. Єдина умова — вік від 16 до 30 років. Прийом заявок на участь у конкурсі тривав до 20 січня, а онлайн голосування проходило у соціальних мережах та на медіа ресурсах RIA. У фінал потрапило 14 конкурсантів, які на заході представили себе і свої таланти та перетворили хвилюючий конкурс на феєричну шоу-подію. Читати далі…
 

Неділя, 1 березня

Вінничанку Марину Боржемську-Узєлкову нагородили Орденом Королеви Анни «Честь Вітчизни»

Вінничанку Марину Боржемську відзначили величним орденом Королеви Анни «Честь Вітчизни». Урочиста подія відбулася у столичному Маріїнському Палаці.

«Дорожче за коштовності! — написала вінничанка на своїй сторінці у Фейсбук. — Бути присутньою на такому заході — велика відзнака і ще більша відповідальність виконувати свою роботу на вищому рівні». Також Марина додала дуже особисті, сімейні фото, на яких видно, як вже ввечері після церемонії нагородження, її мама та тато розглядають почесні орден та грамоту своєї доньки. 

Боржемська-Узєлкова відома своєю спортивною та громадською діяльністю не тільки у Вінниці, а й на території усієї України. Вона є тренером шоу «Зважені і Щасливі» вже протягом чотирьох сезонів. Читати далі…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up