«Уявіть, на що здатні мої дрони, якщо диван до Києва доїжджає». Аркадій і Олена збирають 2 мільйони

«Уявіть, на що здатні мої дрони, якщо диван до Києва доїжджає». Аркадій і Олена збирають 2 мільйони
Аркадій Фішман і Олена Дунець. Диван-тур завітав до Вінниці
  • Пасажири блакитного дивана Аркадій Фішман та Олена Дунець поїхали у 12-ти денний тур «Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Житомир-Київ», щоб зібрати купу грошей на чотири наземні дрони.

— Марк Куцевалов пішки йшов майже тисячу км, збирав кошти на ЗСУ, ми що на дивані до Києва не доїдемо? — якось запитала Олена.

— Може хоч до Львова, бо з Тернополя до Києва — то далеко, — відповів Аркадій.

— Ні, треба в столицю їхати, — гнула своє дівчина.

Відео дня

— Я подумаю….

Це був жарт. І Олена вважала, що нічого з того не вийде, але Аркадій взявся за діло серйозно, і коли диван апгрейдили до міжміського сполучення — як тут відвертітися. Хоча насправді він робився по приколу. Покататися містом, може, в парк з’їздити, кави попити. Тепер у дивана набагато серйозніша мета, не лише привернути увагу, а зібрати кошти на ЗСУ.

— Хочемо зібрати два мільйони на чотири наземні дрони — два розмінувальні і два для евакуації поранених прямо з окопу, або для доставки прямо в окоп 200 кг вантажу — води, набоїв…, — розповідає Аркадій, який планує зробити ці дрони самостійно, адже має і досвід, і відповідний фах.

Тур на 12 днів

Диван-тур із Заліщиків до Києва стартував, а 26-27 червня Аркадій та Олена перебували у Вінниці. Оглядаючись назад кажуть: шлях важкий, але не дуже, тим паче люди гостинні. Мандрівників по дорозі годують, пускають переночувати, помитися, підзарядитися — адже зарядки для їхнього транспорту вистачає на 50 км.

— Максимальна швидкість дивану 10 км на годину, тож їдемо так по обочині дороги, нас обганяють тракторці, велосипедисти і бігуни, — сміється Олена. — Але їдемо і добре, хоч і ламається дорогою все що може зламатися.

Вони познайомилися через війну

Аркадій Фішман зі Слов’янська, і коли почалось повномасштабне вторгнення приїхав на Тернопільщину. На фестивалі «Шипіт» він зустрів людину у футболці з написом «Медовий полин» і запитав, що це означає. Йому відповіли — то гурт з Заліщика. Аркадій попросив контакти, бо планував переїхати до цього містечка і хотів хоч з кимось познайомитися.

— «Медовий полин» — це назва гурту мого чоловіка, — розповідає Олена. — Так Аркадій з нами познайомився. Прийшов до нас в гості, ми здружилися. Через війну багато знайомих і друзів повиїжджали, але є ті, хто залишився, то ми тримаємось купки.

А от тепер у Диван-тур відправилися. Олена поїхала підтримати Аркадія і постити їх подорож в соцмережах. Тому що на виробництво запланованих чотирьох наземних дронів потрібно зібрати гроші. От проектувати дрони і не лише їх Аркадій вміє дуже добре, а от продавати свої вироби — зовсім ні.

І з донатами не дуже

— Ми розраховували, що за 12 днів подорожі, хоч половину запланованої суми зберемо, але, на жаль, є може відсотків п’ять, — каже Аркадій. — Люди чомусь думають, що то якийсь прикол, наче ми виїхали просто розважитися. Звісно, є ті хто, підходять і запитують, ті хто, сканують і донатять. А от з інтернету — ні. Хоча в нас велетенські перегляди, майже мільйонні, от якби ці люди хоча б по одній грн задонатили, ми б вже закрили збір.

Та в більшості Диван-тур від Аркадія і Олени викликає в людях подив, бажання сфотографуватися, прохання покататися. Або от випадок на дорозі: біля дивану зупиняється автівка, водій з телефоном до Олени:

— Ой прикол, сфоткаю жінці в Польщу відправлю, — каже.

— А може пару гривен на донат? — запитала в нього Олена.

— Пфф, ти шо гониш, — водій закотив очі, розсміявся і газанув…

Так от. Диванні мандрівники їдуть далі, але мета і банка залишається.

  • Номер банки: 5375 4112 1936 2279


Читайте також:

Сезон консервації стартував: скільки коштуватимуть закрутки і аксесуари для них

«Санкцій до власників генераторів ми не застосовуємо». Що робити, якщо під вікнами постійно гуде?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач67

    І автівка мабуть не дешева. Чим крутіше,тим жадніше. У нас багато хто так мислить,,нехай інші",а я почекаю. Держава не в змозі забезпечити всю армію найнеобхіднішим.

keyboard_arrow_up