Усі маршрути на долоні. Що є в додатку, який слідкує за транспортом по GPS

Усі маршрути на долоні. Що є в додатку, який слідкує за транспортом по GPS
Додаток готовий на 80%, — кажуть у «Картсервісі». Зараз над ним працює фокус-група, і виправляють помилки
  • В муніципальному транспорті та маршрутках встановлені GPS-трекери. 
  • Вони відслідковують рух машин і передають дані у додаток на смартфоні.
  • Відтак, на мапі можна побачити, де знаходиться ваш трамвай, тролейбус, автобус і маршрутка та коли вони приїдуть на потрібну зупинку.
  • Чим ще корисний застосунок і коли його зможуть завантажити всі охочі?

На трамваях, тролейбусах, муніципальних автобусах і маршрутках встановлені GPS-трекери. Завдяки ним можна простежити, де рухається транспорт у реальному часі. Інформацію збиратимуть у «Вінницякартсервіс» та передаватимуть вінничанам, через додаток у смартфонах.

— Додаток на Android та iOS наразі готовий на 80%. Його тестує фокус-група, щоб перед повноцінним запуском ми виправили всі неточності, — розказує директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Від чиновниці отримали доступ до цього додатку і ознайомились, що він може. Якщо коротко, то застосунок схожий на те, як працює Dozor City: також є схеми маршрутів, зупинки громадського транспорту, та можна прослідкувати, де саме трамвай, тролейбус, автобус і коли він прибуде на необхідну зупинку.

Відео дня

Вінницький додаток має назву Vinnytsia Transport. Деякі елементи меню англійською мовою, увесь функціонал мають перевести на українську.

З додатком працює фокус-група, щоб «Картсервіс» виправив неточності / Скріншоти з застосунку Vinnytsia Transport

Вас, як користувача, він знайде за геолокацією. А так, в застосунку є три основні вкладки:

  • Мапа зупинок. Натиснувши на одну з них, ви отримаєте інформацію про всі маршрути, які проїжджають повз цю зупинку. Не всюди ще заповнені номери маршрутів.
  • Пошук зупинки за назвою. У другій вкладці записані всі зупинки громадського транспорту міста і, натиснувши на одну з них, ви побачите, який вид транспорту проїжджає на цій зупинці.
  • Схема маршруту і місце перебування транспорту. Обравши один з маршрутів трамвая, тролейбуса чи автобуса (маршрутки ще не підключені - авт.), ви зможете побачити, де він знаходиться та час, через який він прибуде на вашу зупинку.

З-поміж іншого, додаток повідомлятиме про поломки транспорту на маршруті, а також, чи пристосований транспорт для перевезення людей з інвалідністю.

— Плануємо завершити роботи по додатку і запустити його у вересні-жовтні цього року, — повідомила журналісту 20minut.ua директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Ще корисні додатки для вінничан

  • Rozklad.in.ua. Зібрана інформація про маршрути громадського транспорту та їхній графік руху по кожній зупинці. Завантажити на Android. Версія на iOS відсутня.
  • Taxi Scanner. Порівнює ціни на таксі та такі служби, як Uber, Bolt, Uklon. Завантажити на Android, версії на iOS поки немає.
  • Чат-бот «Свої». Муніципальний застосунок, в якому можна записатись до черги у «Прозорий офіс», надіслати скаргу чи пропозицію. Є довідник міських закладів, новини від міськради тощо Діє у Viber та Telegram. 

Які ще додатки вважаєте корисними? Пишіть назви у коментарях, і ми доповнимо наш список!

З осені, нагадаємо, у вінницьких маршрутках можна буде розрахуватися банківською карткою.

 

Читайте також:

«Зарплати не ростуть, лише проїзд». Дізналися, чи влаштовує вінничан громадський транспорт за 8 гривень

У всіх маршрутках Вінниці працюють валідатори. Чи заберуть тепер готівку?

Не можу розрахуватись за проїзд: як діяти, коли заблокували банківську або картку вінничанина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олег Каськов

    Нам час знову очікувати на підвищення ціни за проїзд? Адже "Крадсервіс" має якось відбити вартість "розробки" цієї ху...фігні.
  • Igor Fine

    То де можна скачати прогу ?
  • Ihor Ivanovich

    То де і як завантажити додаток так і не зрозумів.
    на Rozklad.in.ua ви дали лінк а на додаток, якому цілу статту присвятили так і не змогли.
  • Андрей Сурменко

    А навіщо це??? Немає куди гроші викинути чи відмити

keyboard_arrow_up