«Зарплати не ростуть, лише проїзд». Дізналися, чи влаштовує вінничан громадський транспорт за 8 гривень

«Зарплати не ростуть, лише проїзд». Дізналися, чи влаштовує вінничан громадський транспорт за 8 гривень
  • Майже тиждень пройшов, як у трамваях та тролейбусах вдвічі зросла вартість проїзду. Тепер ціна за один квиток складає 8 гривень. 
  • Містяни відчули зміни і поділилися враженнями з журналістами сайту «20 хвилин».

Відповідне рішення ще навесні поточного року ухвалила Вінницька міська рада, піднявши з 1 червня вартість проїзду у маршрутному таксі з 6 до 10 грн, а з 1 серпня у громадському транспорті — з 4 до 8 грн. Як раніше повідомлялось у мерії, зміна вартості проїзду викликана подорожчанням складових тарифу та падінням пасажиропотоку (на 62,1 %), яке виникло внаслідок запровадження карантинних обмежень через епідемію COVID-19. Останнє підвищення вартості відбувалося у 2018 році. 

Також в мерії подорожчання проїзду в громадському транспорті аргументують тим, що два останні роки в середньому на 22 % зросли ціни на паливо-мастильні матеріали, автомобільні шини, на запасні частини та матеріали, які використовуються для технічного обслуговування транспорту. Але найбільше зросли витрати на заробітну плату. Наприклад, мінімальна зарплата в 2018 році становила 3723 грн, а в 2021 році — 6000 грн. Тобто причини для перегляду вартості проїзду вважають об’єктивними.

Безлімітний за кількістю поїздок місячний квиток тепер коштує 750 гривень, а проїзний на 130 поїздок — 510. Вартість студентського проїзного вартує 255 гривень, а учнівський місячний квиток — 155 гривень.

Відео дня

«Зарплати не піднімають, а ціна проїзду збільшився вдвічі», ну і «вартість квитка не відповідає якості перевезень» — нарікали вінничани в інтерв'ю журналісту сайту «20 хвилин» Ларисі Олійник.

Читайте також:

Проїзд по 8 грн, а їдеш в сауні. Запитали у вінничан, що треба покращити в транспорті
Перекрили трубу через витік газу. Куди скаржитись, якщо вважаєте, що це неправда

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Максим Куций

    Точно,більше нічого не росте в ціні...ні паливо, ні комуналка, ні продукти...лише проїзд дорожчає🤔😂
  • Владимир Штойко

    А почему все молчат за валидаторы? На какой хрен они вообще нужны?
  • Антон Булгаков

    мвжжу прочвм, телеканал віта теж опитування провів. і там всі за підвищення ціни 😁
  • Vadim Sikalchuk

    Навіщо ці опитування ? Все одно нічого не зміниться.

keyboard_arrow_up