Не можу розрахуватись за проїзд: як діяти, коли заблокували банківську або картку вінничанина

Не можу розрахуватись за проїзд: як діяти, коли заблокували банківську або картку вінничанина
  • У автора цього матеріалу з невідомих йому причин одночасно заблокувались обидві картки.
  • За роз’ясненнями та допомогою він звернувся в офіс компанії «Вінницякартсервіс».

Нагадаємо, що з 1 квітня у Вінниці знову можна купувати квитки для разового проїзду у громадському транспорті за готівку. Про вартість таких квитків та зручність їх придбання ми розповідали у нещодавньому матеріалі: У Вінниці знову можна платити за проїзд у транспорті готівкою. Але система має чимало недоліків.

Крім готівки, у муніципальному транспорті нашого міста можна розраховуватися через наліпки з QR-кодом, SMS-оплату і валідатори, які встановлені в салонах. Саме під час користування останніми у пасажирів нерідко виникає низка проблем, зокрема блокування картки вінничанина або банківської картки. 

Ми на собі відчули такі незручності і звернулися на Соборну, 36. За цією адресою знаходиться офіс компанії «Вінницякартсервіс», яка займається впровадженням е-квитка у Вінниці. 

Відео дня

В офісі нам одразу запропонували оформити заявку до технічного відділу компанії, аби там полагодили картку вінничанина. Робиться це доволі легко: працівниця записує ПІБ власника картки і номер його мобільного. 

Картку залишаємо їй, натомість отримуємо талон, який треба буде пред’явити під час отримання картки назад. Дзвінок з компанії надходить вже наступного дня. Там говорять, що картка справна та її можна забрати. 

Ми зробили це без черги і безплатно. Перевірили — працює, а кошти, які були на рахунку — збережені.

— Картка могла заблокуватися, якщо, наприклад, перед вами розраховувався інший пасажир, валідатор не встиг вийти на перше положення, а ви вже поспішили прикласти свою картку. Система не може одночасно обробляти дві картки, тому на консоль водія передалася інформація першого пасажира, а ваша картка заблокувалася, — розповідає працівниця «Вінницякартсервіс», яка приймала нашу заявку. — Ще однією причиною блокування могло бути розмагнітнення картки. Це коли картка вінничанина постійно знаходиться поряд з банківськими картками. 

Для того, аби продовжити розраховуватись банківською карткою, в офісі компанії нам порадили завантажити мобільний додаток Е-квитка. Зробити це можна на сайті et.vn.ua

До додатку можна прив’язати банківську картку і там же, у разі несправностей, її розблокувати. До застосунку можна прив’язати і картку вінничанина. Робиться це через спеціальний пін-код, який можна отримати в будь-якому кіоску «Преса». 

Відповіді на інші поширені питання, пов’язані з оплатою проїзду за допомогою банківської картки або картки вінничанина, можна знайти тут. Зокрема, про списання коштів за проїзд із запізненням, чи можуть помилково знімати кошти з картки, як перевірити баланс картки вінничанина, як здійснюється контроль оплати проїзду, що означає кожен з написів на моніторі валідатора тощо. 
 

Читайте також:

«Прокачайте» свій English. Дізнались, де і за скільки можна вивчити іноземну мову у Вінниці

«Його обов’язково відновлять», — сказав 20minut.ua художник, який створив напис на набережній

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Крамарчук Олександра

    Чому не працює пересадка? Тобто, я в межах однієї години пересіла з трамвая, на інший трамвай, і гроші знімаються заново.
  • Олег Иванов

    Всі питання та відповіді, які можуть виникати або бути цікаві користувачам системи описані на сайті лаконічно і просто: https://et.vn.ua/faq

  • Виталий Добржанский

    смс
  • Владимир Рулько

    >> Ще однією причиною блокування могло бути розмагнітнення картки. Це коли картка вінничанина постійно знаходиться поряд з банківськими картками.
    Весело написано. Ці картки аж ні разу не магнітні, а RFID. Ефект інший: при прикладанні до валідатора двох чи більше карток він не може визначити, що йому підсунули. Точнісінько така ж ситуація, як з усілякими безконтактними пропусками.
    Фізично заблокувати картку неможливо, вона залишається справною, але в системі обліку робиться певний запис.

    Олег Иванов reply Владимир Рулько

    NFC картка не розмагнічується, зміни вній вносяться лише в активній зоні рідера.

keyboard_arrow_up