Українські та польські рятувальники провели масштабні тренування з ліквідації ракетного удару

Українські та польські рятувальники провели масштабні тренування з ліквідації ракетного удару
  • На Вінниччині 10 червня відбулись масштабні навчання, в яких взяли участь понад 100 українських та польських рятувальників. Надзвичайники відпрацювали ліквідацію наслідків ракетного удару

— Навчання проведено на найвищому рівні, — зазначають рятувальники Вінниччини. — Така співпраця є надзвичайно важливою, адже дає змогу рятувальникам обох країн підвищувати свій професійний рівень, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на надзвичайні ситуації подібного характеру.

Навчання продемонстрували високий рівень підготовки та координації дій українських та польських рятувальників, а також їхню готовність до спільного подолання надзвичайних ситуацій.

Відео дня

За легендою навчань, внаслідок ракетного удару по будівлі школи люди опинились під завалами. Рятувальники обох країн спільно відпрацьовували дії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

  • Евакуація 100 потерпілих, які потребували медичної та психологічної допомоги.
  • Розбирання завалів та пошук людей з-під них за допомогою кінологічних розрахунків.
  • Ліквідація умовної пожежі.
  • Вилучення залишків ракети Х-101.

— Спільними зусиллями надзвичайників обох країн потерпілих евакуйовано у безпечне місце та ліквідовано умовну пожежу, — розповіли у ДСНС. — Щоб робота з ліквідації надзвичайної ситуації тривала безперебійно, українські та польські рятувальники розгорнули наметові містечка, де людям надається, як психологічна, так і медична допомога.

До навчань також залучили представників Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, служби цивільного захисту області та ленів місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

Загалом задіяли 15 одиниць спецтехніки.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up