УДАР зняв своїх кандидатів. «Батьківщина» - ні

УДАР зняв своїх кандидатів. «Батьківщина» - ні
Однією з головних навколовиборчих новини останнього часу стало повідомлення про те, що УДАР і «Батьківщина» знімають свої кандидатів на користь один одного. В ідеалі - на кожному окрузі мав би залишитися один представник опозиції. Але насправді цілковитого взаєморозуміння не вийшло

Ударівці у Вінницькій області зняли трьох своїх кандидатів по мажоритарці. А ось Об’єднана опозиція «Батьківщина» в області не зняла нікого. На цьому обмін люб’язностями закінчився.
Дві найбільш рейтингові опозиційні сили, що зараз йдуть у парламент - «Батьківщина» і УДАР - на цих виборах спробували укласти між собою мирову угоду. Тобто домовленість, щоб мажоритарні кандидати від цих сил не заважали один одному. Але.
З’їзд політичної партії УДАР Віталія Кличка відбувся на день Покрови, 14 жовтня. Об’єднана опозиція «Батьківщина» провела з’їзд наступного дня - 15 жовтня.

«Ударний» з’їзд пройшов спокійно
Ще до початку виборчої кампанії партія УДАР пропонувала колегам по опозиції застосувати конкурентний механізм, який би допоміг визначити у кожному мажоритарному окрузі демократичного кандидата, здатного перемогти представника влади. Так каже один з керівників виборчого штабу УДАРу Володимир Куренной.
- Ми домовилися з колегами по опозиції провести соціологічні дослідження і сформували пул соціологічних служб, які оцінили реальну підтримку кандидатів на округах. Перелік соціологічних служб вносився обома сторонами, і обидві сторони погодили ключовий принцип: той кандидат, який за результатами спільного соціологічного дослідження має найбільше шансів перемогти, – залишається в грі. Слабший кандидат – сходить з дистанції, - каже Володимир Куренной.
За його словами керівника штабу УДАРу, домовленості були виконані з’їздом «Батьківщини» лише на третину.
- УДАР став ініціатором відкликання кандидатів в одномандатних округах. Загалом, ми відкликали 26 осіб. Троє з них мали обиратися у Вінницькій області, - каже керівник штабу УДАРу Володимир Куренной. - Це Олег Побережний, у окрузі №13, Олег Легеза. А у окрузі №17 зняв свою кандидатуру Федір Кравець. А про зняття Людмили Станіславенко у окрузі №11 мова не йшла.
- Ми розуміємо необхідність наших дій задля перемоги опозиціонерів, - каже Ігор Ткачук. - Нам усім треба у новій Верховній Раді створити антикорупційну більшість, щоб Партія регіонів з сателітами не могли набрати 300 депутатів, і змінити Конституцію так, щоб можна було обирати президента у парламенті.

«Батьківщина» сперечалася
Повний список кандидатів, яких «Батьківщина» знімає з виборів на користь УДАРу, оприлюднили лише вчора, 16 жовтня. Жодна людна, з тих що балотуються у Вінницькій області, не була знята з дистанції. Об’єднана опозиція оголосила, що з’їзд на другий день Покрови відбудеться у закритому режимі.
Це відбулося через різні погляди на те, кого з кандидатів треба зняти з виборів у Києві та області. Після дискусій було прийняте рішення зняти з дистанції Юрія Ганущака (214 округ, Київ). Окрім нього, на користь УДАРу в столичних округах не зняли нікого.
У Київській області опозиція зняла кандидатуру Олега Кищука у 97 окрузі - на користь Павла Різаненка та Вадима Кушнікова у 98 окрузі - на користь Кирила Поліщука.
У Вінницькій області «Батьківщина» теж нікого не зняла на користь УДАРу.

Відео дня
>Ось що про це говорить
- Ми прийняли рішення на користь більш рейтингових кандидатів від інших політичних сил, - каже голова обласної організації «Батьківщина» та начальник обласного виборчого штабу Людмила Щербаківська. - По Україні на користь кандидатів від УДАРу та одного самовисуванця ми зняли 26 своїх кандидатів. Але на Вінниччині усі кандидати від об‘єднаної опозиції залишилися в своїх округах. Ми віримо у їх підтримку.
 

Коментарі (2)
  • Anonymous

    "Ударівці" по області взагалі працюють, як гнила кантора. Агітаторам =0,0 винагороди за виконану роботу. Хлопці чекайте "підвищення рейтингу". То що буде, коли вони до "корита" доберуться.
  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up