На Вінниччині відкрили притулок для жінок, яких б’ють чоловіки

На Вінниччині відкрили притулок для жінок, яких б’ють чоловіки

За минулий рік майже 8 тисяч вінничанок заявили про насильство в сім’ї. Є просто шокуючі випадки. Від побиття також страждають й діти у них ламається психіка та травмується уявлення про справедливість, про добро.

У березні 2017 року почали реорганізацію центру реінтеграції бездомних громадян у комплексний центр надання соціальних послуг. Саме на його базі функціонуватиме нині притулок для жертв домашнього насилля. 

У притулку для жертв домашнього насилля постраждалі від насильства жінки зможуть отримати необхідну психологічну, соціальну, правову підтримку. Жінки відновлюватимуть власні сили та матимуть спокій, щоб прийняти рішення щодо свого майбутнього.

Відео дня

— Тут облаштували блочно-модульну котельню, розпочали внутрішні ремонтні роботи. З ініціативи Міністерства соціальної політики України між обласною державною адміністрацією та Фондом народонаселення ООН був підписаний Меморандум про співпрацю, який дозволив нам залучити в область додаткові кошти на втілення спільного з ГО «Джерело надії» проекту «За життя без насильства. Вінницька область». Тож до кінця поточного року притулок для жінок, постраждалих від насильства, буде утримуватись за кошти Фонду народонаселення ООН. А по завершенню цього року ми зможемо продовжити його фінансування за кошти обласного бюджету, — розказує директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, наявна проблематика значно ширша і не вичерпується створенням одного лише притулку, адже більшість жертв домашнього насилля воліють не говорити про ці проблеми.

—  Думаю, що ми підемо шляхом формування кількох таких регіональних притулків, — зазначив Коровій.

Варто зазначити, що з жінками у притулку працюватимуть психологи, соціальні працівники та юристи. Заклад розрахований для 20 жінок з дітьми. Жертви насилля житимуть у притулку зможуть до трьох місяців.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вінничанин

    Охорону там треба. Воїнизовану. На жінок піднімає руку тільки генетичний мусор, який підлягає як мінімум інвалідізації.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up