У Вінниці знову працюють аквамати «Долина-Плюс». Воду можна набирати безкоштовно

У Вінниці знову працюють аквамати «Долина-Плюс». Воду можна набирати безкоштовно
  • Половина від усієї кількості водних автоматів вже стоїть на своїх попередніх місцях. Найближчим часом підключать й решту.
  • Вода наразі безкоштовна, але набирати просять лише за потреби.

Останні кілька днів у Вінниці встановлюють водомати компанії «Долина-Плюс», які демонтували наприкінці січня. Тоді, нагадаємо, у міській раді відмовилися продовжувати дію договору з ними. Понад двісті автоматів відключили та вивезли з міста. 

У керівництві вінницької філії компанії нам підтвердили повернення у місто. Там розказали, що на сьогодні підключили 132 аквамати, що дорівнює половині від загальної їх кількості. До кінця тижня обіцяють встановити решту. 

За словами керівника філії, більшість автоматів стоятимуть на своїх попередніх місцях. Втім, каже він, розташування деяких змінять, адже наразі працюють не всі магазини та інші підприємства, що до їхніх комунікацій підключали водомати. 

Відео дня

— Воду можна набирати безкоштовно, але просимо робити це відповідально, — продовжує керівник філії. — Надалі, можливо, поставимо мінімальну ціну, бо дехто приходить з відрами, миють руки та голови. Це неправильно. 

Аквамати у Вінниці знову працюють

У компанії висловлюють сподівання, що до Вінниці вони повернулися назавжди, і що після закінчення війни їх не попросять вдруге покинути ринок. Про отримання нових дозволів на продовження роботи мови поки що не йде. Це редакції «20 хвилин» підтвердила й директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Ірина Копчук.

— Нових договорів з цією компанією не укладалося. Вони працюють тому, що безкоштовно роздають воду. Чи надалі їм продовжать дозвіл, не знаю, не маю інформації з цього приводу, — розповіла Ірина Копчук. 

Нагадаємо, що від початку війни компанія «Долина-Плюс» шість днів на тиждень безкоштовно розвозила воду по різних мікрорайонах міста. Спочатку це було п’ять цистерн, пізніше їх збільшили до одинадцяти. Додамо, що бійці тероборони, військовослужбовці, полісмени, надзвичайники тощо за потреби можуть звертатися до компанії, щоб отримати безкоштовну воду. 

 

Читайте також:

У Вінниці переселенцям пропонують сеанси арт-терапії. Де і як записатися?

Синьо-жовтий Ізраїль. Репортаж 20minut.ua з концерту, де Тіна Кароль збирала допомогу Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (181)
  • Людмила Зайцева

    Дякуємо
  • Валентина Давидовська

    Дякуємо!Найкраща вода!
  • Анна Паламарчук

    Дякуємо 💙💛
  • Иришка Руслановна

    В первый же день войны аквалюкс подняли цены на воду, а потом опустили назад типа никто не заметит, так, что делайте выводы. А если долыну вернули назад значит не так она и плоха как нам в уши ссали. Раньше брала ее из-за вкуса, а теперь из принципа!

keyboard_arrow_up