У Вінниці затримали людей, які можуть бути причетні до коригування обстрілу

У Вінниці затримали людей, які можуть бути причетні до коригування обстрілу
Денис Монастирський на виїзному брифінгу у Вінниці, біля місця влучання ракет
  • Затримали десятки осіб, серед яких може бути навідник ворожого вогню. Про це сказав сьогодні, 14 липня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський після ракетного обстрілу Вінниці.

Денис Монастирський був у Вінниці, де на виїзному брифінгу прокоментував наслідки обстрілу. Він озвучив останні дані про кількість загиблих і поранених. Також сказав, що зараз десятки людей перевіряють на причетність до коригування ракетних ударів по Вінниці. За словами міністра, їх затримали і опитують поліцейські та співробітники Служби безпеки України.

— Після цього (перевірки затриманих — авт.) можна буде щось казати, — сказав Денис Монастирський. — Таких даних, що є конкретні навідники, нема. Ми говоримо про той вид ракет… Це не вид артилерії, який наводиться «в очі», а наводиться по координатах.

Відео дня

Міністр назвав кількість загиблих: 21. Але на цей момент відомо вже про 22-х людей, що загинули внаслідок ракетного обстрілу. Цілі прилетіли, нагадаємо, в мікрорайон Замостя і приземлилися біля будинку побуду «Ювілейний». Це людне місце. І переважна кількість постраждалих — люди, що були на площі Перемоги чи поруч.   

Подивіться відео наслідків, яке зняли сьогодні журналісти «20 хвилин»:

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці також зазнали пошкоджень житлові будинки. Міський голова закликав допомогти вінничанам, яким немає де переночувати, з тимчасовим прихистком. З такою інформацією він запропонував звертатися на Цілодобову варту. Номери тут:

Також ми розповідали, що з'явилася перша інформація про загиблих та травмованих від ракетного обстрілу.

Оновлено

За даними ДСНС станом на 22.00, загинуло 23 людини (з них 3 дитини), звернулися за допомогою 117 людей, госпіталізовані 66 (у тому числі 3 дитини), у важкому стані 34, у критичному стані 5 людей, триває пошук 39 зниклих.

 

Читайте також:

Спалені авто, вирва від ракети, безвісти зниклі люди: фото та відео наслідків обстрілу

Десятки поранених і загиблі діти. Репортаж з місця прильоту рашиських ракет

Є загиблі та поранені: у Вінниці три ракетні прильоти. ПОДРОБИЦІ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач68

    Яких вони, блдь, людей затримали?

    На кого розраховане це дешеве квартальне шоу. Всі ці об'єкти давно відомі рашистам. Бо у нас до 2014 розвалювали армію. Тут головне щоб вони під час пошуків не вийшли на самих себе.

    Тыдыш reply Читач68

    якщо трошечки подумати і співставити деякі факти то можна зробити висновок чому удар був нанесений саме в той час і саме туди куди він був нанесений.

    тому стовідсотково є причетні до цього. тому й затримали.

    Sasha Grigorenkl reply Тыдыш

    Які саме факти співставляєте? Поділіться, дуже цікаво

    Тыдыш reply Sasha Grigorenkl

    не можу. якби міг написав би в першому коментарі.

    якщо про них мовчить влада то і я не маю права їх розповсюджувати

keyboard_arrow_up