Загиблі і постраждалі: інформація про вінничан, які потрапили під обстріл

Загиблі і постраждалі: інформація про вінничан, які потрапили під обстріл
Рятувальники розбирають завали після обстрілу
  • Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, за попередніми даними, загинула 21 людина, ще 91 — отримала поранення. Ця інформація не остаточна...
  • У мережі публікують пости про загиблих та травмованих. Серед загиблих маленька дівчинка, яка йшла з мамою до логопеда.

Мережею облетіли жахливі кадри вбитої рашистами маленької дівчинки.

У соцмережах пишуть, що мама саме вела малу до логопеда. Оприлюднили відео, яке родина зняла за кілька хвилин до вибуху.

Відео дня

— Ось ця дівчинка, що на усіх фото біля коляски, — пише Ірина Ярошинська. — Остання сторіс мами з дочкою, які загинули в Вінниці. Вони просто йшли на розвиваючі заняття до логопеда...

Маленька Ліза загинула на місці. Дівчинці було три рочки. Її маму, як розповідав журналіст «20 хвилин», у важкому стані відвезли у реанімацію.

Загинула Аліна Кисіль. Як пише вінничанка Ірина Ярошинська, їй тільки цього місяця виповнилось 25, працювала у відділенні ПриватБанк, що в Будинку офіцерів. Ще чотири дівчини-працівниці зараз у важкому стані у лікарні. Одна — прооперована. Колеги збирають кошти для дівчат:

  • 4149 4993 8248 4002 Мироненко Олена

На офіційній сторінці гурту «Брати Гадюкіни» повідомили про загиблого колегу.

— Сьогодні сталося горе. Вінниця. Зовсім недавно, в червні, ми виступали там в Royal Pub. Та зустріч, яку влаштували нам вінничани була такою теплою, такою щирою.. Сьогодні скажений фашистський монстр наніс удар по центру нашої Вінниці. Загинуло та постраждало багато людей, — цитуємо повідомлення. — Серед них двоє хлопців, що допомогали нам, організовували прийом, виступ перед нашими військовими. Віталій Каблучко в реанімації, його оперують. Віктор Поліщук загинув. Якщо у вас є можливість — допоможіть близьким.

У пості вказали наступні реквізити:

  • Карта дружини Віталія Каблучко: 4314 1402 0405 9312
  • Карта Швець Олени (дружина загиблого Віктора Поліщука) 5168 7450 1848 8657

Тим часом Лука-Мелешківська громада повідомила про збір допомоги потерпілій.

— Ворог підступно запускає ракети по мирному населенню! Дорогі односельці! Жителька села Лука-Мелешківська, Нелегач Ніна, попала під обстріл ворожих ракет та зазнала травм,— йдеться у повідомленні. — Наразі, вона знаходиться в опіковому центрі. Потрібна фінансова допомога!
Долучитися можна перерахувавши кошти за реквізитами:

  • ПриватБанк 
  • 5168 7427 3218 2765 
  • Бобровська Юлія Вячеславівна (дочка).

Внаслідок обстрілу Вінниці загинув член команди співачки Roxolana. Концерт виконавиці мав відбутися у Будинку офіцерів у Вінниці, який потрапив під обстріл. Про це співачка розповіла у своєму Instagram. 

— Під час ракетних обстрілів росіянами Вінниці частина нашої команди перебувала в центрі міста, всі вони поранені. Женя загинув. Андрій в важкому стані продовжує боротися за життя в операційній, — розповіла співачка. — Ми молимося за їх життя та життя всіх, хто постраждав сьогодні. Ми ніколи не пробачимо. Кошти за квитки з всіх концертів будуть повернені. Будь ласка, моліться.

Ще один допис у соцмережах: Віолета Нагорна повідомила про двох жінок, які загинули сьогодні.

Співак Олег Скрипнка написав у Фейсбуці, що сьогодні мав дати концерт у Вінниці, й був на місці влучання незадовго до цього:

«Ми мали зустріч із організаторами заходу в місці попадання ракети, нас врятувало 10 хвилин часу…».

Ще ми знайшли в соцмережах розповідь лікаря-хірурга Богдана Журавля, що працював на місці трагедії. Знайдете його публікацію за цим посиланням

Отримав поранення лікар Павло Ковальчук. Його друг пише:

«Сьогодні російські тварюки вдарили по місту Вінниця. В тому числі в клініку, де в той час працював мій гарний друг, наставник в дитячій неврології, з яким ми робили перший огляд діток в Медицинский центр "Мед-Союз" Павло Ковальчук Pavlo Kovalchuk. Стан важкий, численні опіки тіла. Хто може долучитися до допомоги, картка дружини Юлії: 5168752013217586 мама КОВАЛЬЧУК ГАННА КАЗИМИРІВНА 5168 7451 1702 3546».

І надійшло ще одне повідомлення про названого лікаря, з новими номерами карток для допомоги:

«Сьогодні внаслідок ракетного удару по Вінниці отримав поранення та важкі опіки наш колега та друг, чудовий дитячий невролог Павло Ковальчук, який в момент атаки консультував в медичному центрі Нейромед. Зараз Павло перебуває в опіковому відділенні, на нього чекає ряд складних дороговартісних операцій, тому просимо усіх небайдужих долучитися до збору коштів на лікування. Дякуємо усім заздалегідь. Павлу Васильовичу зараз вкрай необхідна наша підтримка.
Номер рахунку PayPal: [email protected]
Номер картки колеги Павла, на яку зараз проводиться збір: 4149499374657433
(Номери картки матері Павла - перевищено ліміт, картки поки не функціонують 4390 2306 2159 7999 5168 7451 1702 3546)».

На фейсбук-сторінці Нейромед, Сучасна діагностика написали: 

«Внаслідок потрапляння російської ракети, трагічно загинули адміністратор Гула Катерина та менеджер Харченко Тетяна. Дитячий невролог Ковальчук Павло Васильович та невролог Фальштинська Наталія Анатоліївна знаходяться у важкому стані».

Внаслідок ракетних ударів у Вінниці 98% опіків отримала донька працівника 7ААС Ольга Лисенко.

Дівчина наразі бореться за життя в реанімації. Лікарі роблять усе можливе, однак ситуація вкрай складна.

— Звертаємось до усіх небайдужих, — кажуть у пресслужбі суду. — Будь-яка допомога зараз цінна.

Для охочих допомогти фінансово: 5168 8777 0432 1239 4149 4998 0841 1704 Лисенко Тетяна Василівна (мама).

У розшуку були Вікторія Рекута та її син Максим Жарій. Вінничанка Ірина Лупещенко у фейсбук написала, що вони загинули. Мати з сином родом з Тепличини. 15 липня їх тіла привезуть до рідного села Мала Мочулка.

— Загинули від ракетного обстрілу клініки Нейромед у м. Вінниця, — зазначає Лупещенко.

Загинув журналіст Володимир Даценко, якого шукали добу. Спочатку знайшли обгоріли посвідчення. Згодом стало відомо і про смерть чоловіка.

— Не вірю.... Братику,  ти для мене будеш завжди самий ...самий... як так? Друже, я пам'ятаю кожний момент, пам'ятаю, кожний твій вчинок, друже, ти дійсно приклад для всіх... я завжди буду дякувати життю, що ми з тобою знайомі ......як же мені не буде вистачати твого надійного плеча.... ти завжди залишися в наших серцях... спочивай з миром, — написав Володимир Затайдух.

Внаслідок ракетного обстрілу у Вінниці загинув 25-річний Євген Коваленко, який був членом команди співачки Роксолани. У день жахливого теракту у Вінниці мав відбутися благодійний концерт співачки.

Поховають Євгена 17 липня на Київщині.

Жителька Луки-Мелешківської громади Ніна Нелегач потрапила 14 липня у Вінниці під ракетний обстріл. Жінка отримала важкі опіки. Лікарі боролися за її життя, але всі спроби виявилися марними.

Серед загиблих — дружина відомого баяніста, декана Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Ярослава Олексіва — Галина Олексів

.

Її син — Роман, нині бореться за життя у лікарні.

На 20-ту годину 14 липня відомо, що 23 людини загинули, з них троє — діти. Більше сотні отримали поранення. Десятки — у важкому стані. Більше чотирьох десятків людей розшукують правоохоронці, бо їх родичі звернулися з інформацію про зникнення.

Також про зниклих після ракетного обстрілу отримуємо інформацію й ми, журналісти. Дивіться тут:

Сьогодні, 14 липня, у Вінниці, нагадаємо, пролунали вибухи. Влучання ракет було в Замостянському районі міста. Там тепер працюють надзвичайними, медики, правоохоронці. Остання інформація від ДСНС:

Рятують людей, що постраждали. Таких, за попередніми даними, десятки. Знаходять тіла загиблих дорослих і дітей. Продовжують гасіння пожеж та обстеження завалів, які виникли внаслідок ракетних ударів рашистів по цивільному мікрорайону. Деталі у матеріалах:

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ivan Sobzyk

    Ось вам і концерт.
  • Ольга Савченко

    Царство небесне
  • Елена Тимошенко

    Боже я не можу повірити ,вічна пам’ять 🙏🙏🙏😭😭😭Це мій район і я не можу прийти в себе і повірити в це !!!Там де я знаходжусь кожен день ,мої діти ,мої племінники там кожен день ,і таке сталося 😭😭😭😭😭Боже як жалко людей,дітей ,в мене немає слів 😭😭😭Вічна пам’ять загиблим і одуження пораненним !!!!❤️❤️❤️❤️❤️😭😭😭😭🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Оксана Полищук

    Мама дівчинки померла?.. який жах… жах… щойно думала, як вона після реанімації дізнається про своє дитятко…

    Аня Логоша Лукащук reply Оксана Полищук

    Оксана Полищук мама дівчинки жива

keyboard_arrow_up