Десятки поранених і загиблі діти. Репортаж з місця прильоту рашиських ракет

Десятки поранених і загиблі діти. Репортаж з місця прильоту рашиських ракет
  • Сьогодні, 14 липня, у Вінниці пролунали вибухи. Влучання ракет було в Замостянському районі міста. Там тепер працюють надзвичайними, медики, правоохоронці.
  • Рятують людей, що постраждали. Таких, за попередніми даними три десятки. Знаходять тіла загиблих дорослих і дітей. Останніх – двійко.
  • Продовжують гасіння пожеж та обстеження завалів, які виникли внаслідок ракетних ударів рашистів по цивільному мікрорайону…

О 10.13 у Вінниці прозвучали сигнали повітряної тривоги. Не минуло години, як вінничани почули грім вибухів та побачили дим над Площею Перемоги. Там, в центрі Ближнього Замостя було влучання ракет.

Вікна навколишніх житлових будинків тепер без вікон. Вулиці всипані друзками скла і не тільки.

Сирени машин швидкої допомоги та пожежних не змовкають до цього часу — екстрені служби надають допомогу постраждалим на місці людям.

Відео дня

30 поранених. Такі дані назвали в Нацполіції, станом на 12.20. За інформацією ДСНС на 12.15, на місці обстрілу виявили тіла 12 загиблих, серед яких діти.

На місці події наші журналісти бачили, як медики забирають тіло дитини. Та фіксували, що на тротуарі вулиці Замостянська залишилися рештки дитячого візка.

Що відбувалося біля Будинку Офіцерів, де постраждали цивільні люди, дивіться у нашому фото та відео репортажі. 

Відбій повітряної тривоги прозвучав о 12.19.

У Вінниці працює гаряча лінія для пошуку людей за номерами 67-01-20 або 103.

— Країна-убивця здійснила сьогодні ракетні удари просто по середмістю Вінниці, в результаті яких сталося влучання на паркувальний майданчик поблизу Будинку побуту «Ювілейний». Також частково зруйновано медично-діагностичний центр, розташований поруч, — повідомляють о 13.12 у ДСНС України. — За попередніми даними, загинуло 12 українців, серед них одна маленька дитина. На місці трагедії працюють близько ста рятувальників, кінологів та психологів.

Також, як інформує Гніванська міська рада, за селом Урожайним Гніванської МТГ збили ракету, яка розірвалася вже на землі. Інформація уточнюється.

О 13.20 ДСНС України повідомило, що пожежу на паркувальному майданчику біля Будинку побуту у центрі міста, котра виникла в результаті ракетного обстрілу, ліквідували.

— Загиблих станом на 13.15 — дванадцятеро. 14 постраждалих госпіталізовано, — додають у повідомленні. — Працює близько 150 рятувальників, кінологів та психологів.

Поліція повідомляє про близько 90 потерпілих, які звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно півсотні з них у важкому стані. 

Встановили, що знищено також приміщення одного із медичних центрів. 

Поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб.

 — Якщо ваші рідні чи знайомі перебували у місці прильоту і не виходять на зв'язок, телефонуйте 050-222-03-26 або 59-42-00, — додають правоохоронці.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, на місці тривають пошукові роботи. Відомо уже про 17 загиблих, серед яких двоє дітей.

— Здивувала поведінка людей, — розповідає журналіст «20 хвилин», що був на місці події в момент прильоту. — Зрозуміло, що ракетний обстріл шокує, але не можна залишатись неподалік від місця ураження. Замостянська вулиця була переповнена людьми, наче відбувалося святкування Дня міста. Люди не шукали місця укриття, хоча вони там є. Знімали на телефони дим від пожежі, обговорювали обстріл з близькими. І тільки після того, як військові з поліцейськими утворили кордони навколо площі Перемоги — потроху стали відходити від того місця, куди влучила ракета.

Закликаємо вас, наші читачі: не ігноруйте сигнали системи сповіщення, переходьте в укриття після довгих сирен! Залишатися на вулицях, виглядати з вікно чи балконів після вибухів — це може коштувати вам життя. Тож потурбуйтеся про безпечне сховище для себе, своїх близьких та інших людей, які потребують сторонньої допомоги.

Також радимо прочитати цей матеріал: 

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Iгор Семочко

    Рускоязичним не місце в Україні,ніхто на москальщині нерозмовляє українською. Бидло прийшло до України,вчи українську мову!!! Смерть москалям!!!!!!!!!
  • Микола Лис

    Подивіться уважно на фото 3 - там чітко видно, що ракета влучила у Палац культури "Будинок офіцерів". Тільки не в фасадну його частину, а в ту, яка вглибині споруди. Я був з іншого боку, там це видно. А вже потім ракета зрикошетила у медичний центр-прибудову до Будинку побуту "Ювілейний.  Вона - легкої конструкції зі скла. У сам "Ювілейний" влучання не було. Я бачив, як виносили людину саме з "Будинку офіцерів".

    Вячеслав Чернега reply Микола Лис

    Не неси ху...ю, ракета не могла зрикошетити в парковку "Нейромеду", це були дві різні ракети
  • Mykola Gigal

    Щоб всі кацапи здохли
  • Olexandr

    Хай но ттіки хтось почне пиздіти про какая разніца. Мова має значення хто пиздить на російській той винен в цему

    Taras Zakharchenko reply Olexandr

    Май совість, тут трагедія

    Нінель Січкар reply Olexandr

    Не приплітайте,хоч у такий скорботний час,українську мову.Ракета не ділить людей :хто українською розмовляє,тих вбиває,хто російською-милує?  Ми дуже співчуваємо  рідним загиблих. Неймовірний жах,неймовірний біль...   Нехай цих катів наздожене божа кара,щоб вони світу не побачили,дітей ,матерів своїх,щоб їх поглинуло море навіки,нелюди вони!

    Тыдыш reply Olexandr

    в чому конкретно він винен?

    а той хто розмовляє російською але обороняє Україну на передовій - він також винен?

    а той хто не розмовляє російською, той же кадировець, який зараз цілиться в наших захисників - то він не винен, чи як?

    а той хто вчора розмовляв російською а сьогодні принципово перевчається розмовляти українською то він ще винен на 90 відсотків чи вже не винен на 10.

    просто хочу зрозуміти принцип поділення.

keyboard_arrow_up