У Вінниці будуть думати, як вшановувати пам’ять усіх тих, чиє життя забрала війна

У Вінниці будуть думати, як вшановувати пам’ять усіх тих, чиє життя забрала війна
24 лютого на площі Шевченка розмістили тимчасову Дошку Пошани
  • У Вінниці планують налагодити діалог з родинами полеглих Героїв, аби вирішити, як вшанувати пам'ять загиблих в російсько-українській війні. Для цього сьогодні створили робочу групу. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов ініціював створення робочої групи з питань вшанування пам’яті загиблих в російсько-українській війні.

«Щоб зібрати усі думки, і визначити єдину позицію, яка б влаштовувала усіх, пропоную створити робочу групу в складі депутатів міської ради, представників родин загиблих та громадських організацій, в тому числі нашого Ветеранського простору, який працює з 2015 року і теж має власний погляд та досвід, — зауважив Сергій Моргунов. — Таким чином, думаю, ми можемо досить швидко визначитися з основними принциповими позиціями по вшануванню пам’яті загиблих в російсько-українській війні».

Робочу групу очолюватиме депутатка міської ради та керівниця Центрального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак.

Відео дня

Наразі у Вінниці немає пам’ятника, дошки, символічного місця з фотокартками воїнів, які загинули за нашу з вами незалежність.

Сьогодні, 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, вінничани вшанували загиблих на війні:

Для цього на площі Шевченка розмістили тимчасову Дошку Пошани. Це була ініціатива головного редактора «20 хвилин» Вадима Павлова і рідних загиблих воїнів.

Також до Пам’ятного знаку Небесній Сотні, загиблим за Україну Героям та інтерактивної стели пам’яті на площі Тараса Шевченка прийшло багато людей, усі принесли квіти та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто уже не з нами.

Нагадаємо, 15-20 тисяч вінничан можуть набути статусу учасників бойових дій та ветеранів після завершення російсько-української війни. Щоб вони змогли повернутися до мирного життя, у Вінницькій громаді розробили програму підтримки захисників та захисниць і членів їх сімей.

Що нею передбачено? Розповідаємо:

 

Читайте також:

«Вставай, почалася війна!» Спогади вінничан про день повномасштабного вторгнення

Оборона триває: вчора ЗСУ відбили сотню атак противника на п'ятьох напрямках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up