У Вінниці діти загиблих військових можуть отримати по 3000 гривень

У Вінниці діти загиблих військових можуть отримати по 3000 гривень
Заяву та документи можна подати до 10 грудня. Після цієї дати департамент соцполітики не зможе призначити виплату
  • До Дня святого Миколая у Вінниці діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць можуть отримати виплати з бюджету громади.
  • Для цього потрібно відповідати кільком критеріям, а ще подати заяву до міськради.
  • Які умови і які потрібно подати документи?

Виконком міськради 16 листопада ухвалив рішення №2973, яким передбачив виплати дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Розказуємо деталі цього документу.

Скільки можна отримати коштів

У рішенні опублікували порядок, за яким передбачається щорічна виплата у розмірі 3 тисяч гривень на кожну дитину, у сім’ї померлих воїнів. Тобто, обмежень за кількістю дітей в родині немає. Кошти вручатимуть до Дня святого Миколая.

Отож, право на таку виплату мають прописані у Вінницькій міській громаді мешканці, переселенці, що зареєстровані у нашій громаді.

Відео дня

Які умови

Гроші на дітей загиблих воїнів даватимуть не тільки учасникам повномасштабної російсько-української війни, а й членам сімей полеглих Захисників і Захисниць, що брали участь в АТО/ООС.

Важлива умова — бути на обліку в Єдиному муніципальному реєстрі осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги за рахунок коштів Вінницької міської територіальної громади.

Виплату призначатимуть на кожну дитину в сім’ї Захисника і Захисниці, яка на момент подачі заяви ще не досягла 18-річного віку. Отримати кошти може матір або батько, усиновлювач чи опікун (уповноважений представник).

Призначенням і виплатою коштів займатиметься міський департамент соцполітики.

Перелік документів

Якщо заявник разом з дитиною вже отримує один або декілька видів допомог за рахунок коштів Вінницької громади, то для отримання виплати до Дня святого Миколая потрібно заповнити лише заяву на ім’я директорки департаменту соцполітики Валентини Войткової. Форма заяви є у рішенні виконкому за цим посиланням: surl.li/nlzcp.

Заяву потрібно особисто подати до одного з управлінь соцзахисту Вінниці: або на Космонавтів, 30, або на Замостянській, 7. 

Якщо ж немає можливості завітати до «Прозорих офісів» (хвороба, тривале відрядження тощо), то можна надіслати фото або скан-копію заяви про надання такої допомоги на офіційну електронну адресу департаменту соціальної політики Вінницької міської ради ([email protected]), або ж надіслати поштою на адресу департаменту: вул. Соборна, 50, м. Вінниця, 21050.

Якщо ж заявник з дитиною не отримують допомогу з бюджету, то разом із заявою ще варто додати копії документів:

Заяву і копії документів (з пред’явленням оригіналів) потрібно особисто подати до одного з управлінь соцзахисту Вінниці: або на Космонавтів, 30, або на Замостянській, 7.

В цьому році заяву та документи на призначення щорічної виплати до Дня святого Миколая прийматимуть до 10 грудня. Виплату нарахують на банківський рахунок заявника чи заявниці.

Можуть і відмовити

У рішенні виконкому також окреслили пункти, за якими заявникам будуть відмовляти у призначенні допомоги:

 

Читайте також:

Вінничани підтримали петицію про заборону політикам піаритися на допомозі ЗСУ

Щоб не платити 5300 гривень штрафу, постав на військовий облік авто. Як це зробити?

«Зробили проблему — нехай тепер її вирішують». На Кореї скаржаться через капремонт дороги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Юрий Анатольевич Ефременко

    А по 30 000 тис
  • Лариса Гаврилюк

    По 3 тисячі? Без слів, бо одні матюки😡😡😡😡
  • Наташа Дячинська

    Ганьба, за ці гроші навіть на зиму не одягнеш дитину
  • Женя Тертична

    О це Вінницькі чиновники розкошелилися,позор.

keyboard_arrow_up