Вінничани підтримали петицію про заборону політикам піаритися на допомозі ЗСУ

Вінничани підтримали петицію  про заборону політикам піаритися на допомозі ЗСУ
  • На сайті петицій до міської ради нещодавно з'явилася петиція «Відкритість, Чесність та Прозорість: Петиція щодо публічної інформації про допомогу ЗСУ за кошти з бюджету Вінниці».
  • Основний заклик — повідомляти джерело коштів на закупівлю допомоги для ЗСУ та заборонити політикам піаритися на гуманітарній допомозі, яку придбали за кошти вінничан.
  • Петицію вже підтримала 371 людина.

Як йдеться у петиції, все частіше трапляються випадки, коли політики приписують собі заслуги за перерахування коштів місцевого бюджету на потреби Збройних Сил України та передачу громадської допомоги, оплаченої коштом громади. 

— У зв’язку з цим звертаюсь до керівництва Вінницької міської ради та депутатів Вінницької міської ради із закликом ухвалити наступні рішення: У кожному випадку публікації на офіційному сайті Вінницької міської ради (та пов’язаних з ним соціальними мережами, телеграм-каналом, тощо) повідомлень про надання допомоги ЗСУ та іншим силовим структурам зазначати, за рахунок яких коштів ця допомога була надана: бюджетних, спонсорських, міжнародних грантів, міжнародної допомоги, або приватних, — йдеться у петиції.

Як додає автор петиції Микола Філонов, варто зобов’язати Департамент у справах засобів масової інформації та зав’язків з громадськістю Вінницької міської ради взяти під контроль поширення інформації в ЗМІ та соцмережах. Особливо тієї, яка пов’язана з передачею допомоги ЗСУ, Силам Оборони, ВПО, мешканцям Вінниці і яка фінансується з бюджету Вінницької громади. Також відповідно реагувати на повідомлення, в яких міститься недостовірна чи неповна інформація про таку допомогу. Вимагати спростування чи уточнення інформації в частині обов’язкового зазначення джерел закупівлі техніки, спецзасобів, транспорту, гуманітарної допомоги вищеперерахованим юридичним та фізичним особам.

Відео дня

Наразі цю петицію підтримала 371 людина. Оприлюднення відповіді від міської ради має бути не пізніше 23 листопада 2023 року.

 

Читайте також:

У приміщенні колишнього кінотеатру імені Коцюбинського тепер «Муніципальна варта». Чому?

У швейцарських трамваях Tram-2000 демонтували поручні на задніх дверях. Для чого це зробили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач68

    Та всі народні депутати та, особливо, депутатки від Вінниччини тільки те й роблять, що постійно піаряться на допомозі. На мою суб'єктивну думку вони допомагають на одну гривню а на десять гривень вони замовляють собі рекламу, щоб зі всіх утюгів повідомляли як вони дбають про армію. Але сподіваюсь, що перед виборами (коли б вони не були) з'являться відео як вони займалися Великим Будівництвом, а особливо нахабні ще й Великою Реставрацією... Невже всі забули як це було??? Замість того, щоб все вкладати в оборону України вони заробляли собі політичні бали на Великому Будівництві та Великій Реставрації. А тепер ми пожинаємо Великі Втрати наших рідних по всій Україні.

keyboard_arrow_up