У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку

У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку
Уже почалися будівельні роботи. Зараз у Вінниці діє три «МакДональдз»: в Центрі, біля Західного автовокзалу та на Юності
  • Днями стало відомо, що на Київській, між церквою та АЗС, розпочали будівництво нового «МакДональдз».
  • За даними з паспорта об’єкта, завершення будівельних робіт запланували на 1 квартал 2025 року.
  • Але ресторан швидкого харчування — не єдина нерухомість, що зведуть на цьому місці. То що саме? І які ціни на квадратні метри?

Навпроти бізнес-центра «Тетріс» (колишній «Інфракон»), що на Київській, побудують ресторан MacDonald`s. Про це дізналися з паспорта об’єкта, який розміщений біля будівництва.

Четвертий «Мак» у Вінниці

У документі вказали, що майбутній ресторан займатиме 537 квадратних метрів та матиме висоту 7,2 метра. Але за містобудівними умовами, які отримав проєктувальник, ресторан не буде двоповерховим — дозволили тільки один поверх. Але, ймовірно, на даху буде огороджений майданчик для відвідувачів ресторану.

Відео дня

Ще з візуалізації помітили, що в ресторані планують три вікна для видачі їжі на «McDrive».

Замовником будівництва є товариство «Оптима ВС», генпідрядником — мале колективне підприємство «Білдтраст». Початок будівництва — 1 квартал 2024 року. Закінчення — 1 квартал 2025 року.

Земля в комунальній власності, орендарем виступає теж замовник будівництва «Оптима-ВС». За переліком чинних договорів оренди, який опублікований на сайті Вінницької міської ради, сума орендної плати за ці 0,54 гектара складає 1 мільйон 34 тисячі гривень на рік.

Але McDonald`s — це не єдине будівництво, що триває на цій ділянці.

Що ще зведуть: подробиці та ціна

Раніше, ми вже розповідали, що між церквою і заправкою на Київській будують апарт-готель.

Територію під будівництво огородили ще в серпні 2023 року. Робітники провели демонтажні роботи, почали створювати фундамент майбутньої будівлі.

Там будують п’ятиповерховий апарт-готель. З сайтів wolhotel.com.ua та ribashotelsgroup.ua дізналися, що назва майбутньої п’ятиповерхівки — WOL.Вінниця. Тут будуть розміщені 78 апартаментів, площею від 21 до 45 квадратних метрів. І як вказує продавець, «вони укомплектовані всім необхідним для проживання, сучасний ремонт, техніка, меблі та інші зручності».

З інфраструктури тут планується: кафе, коворкінг, фітнес зал, лобі, комерційні площі на першому поверсі, конференц-зал. Крім того, буде аптека, салон краси, мінімаркет, зарядні станції для авто, поштомат, пункт прокату велосипедів, парковка.

Девелопером є київська компанія «Arha Group». За даними dim.ria, в них наразі три об’єкти в роботі: один у Вінниці та ще апарт-готель і котеджне містечко на Івано-Франківщині.

Щодо вартості апартаментів у WOL.Вінниця, то ціна «нескромна» — майже 2,5 тисячі доларів за квадратний метр (97,7 тисячі гривень). Вартість житла (апартаментів) складає від 2,1 мільйона гривень.

З містобудівних умов та обмежень, які були видані на проєктування будівлі, дізналися, що прибережно-захисна смуга Південного Бугу проходить чітко по дамбі. Ділянку під будівництво та захисну зону річки розділяє всього-на-всього пішохідна доріжка набережної.

Близькість заправки теж не проблема. Її санітарно-захисна зона, як виявилося, проходить чітко по межі земельної ділянки, де триває будівництво апарт-готеля.

Що відомо про замовника будівництва

За даними YouControl, «Оптима-ВС» має вінницьку «прописку», була заснована у 2019 році. Має основний вид діяльності — «будівництво житлових і нежитлових будівель». Статутний капітал підприємства усього 20 тисяч гривень. Фірма не брала участь в судах, негативної репутації у медіа немає.

Керівником «Оптима-ВС» є Ігор Коровко, який разом з Сергієм Старовойтенко є співвласниками компанії. За інформацією «Юконтрол» фірма входить до фінансово-промислової групи «Тіп Груп», де є 20 компаній. Основними напрямками діяльності компаній групи є будування вантажних вагонів, ремонт рухомого складу, виготовлення контейнерів-цистерн, металоконструкцій та залізничні перевезення.

 

Читайте також:

Суд скасував план побудови котеджного містечка в Якушинцях через порушення

Незаконне будівництво на «Вінницьких Мальдівах»

На місці колишнього готелю «Південний Буг» поновили будівельні роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (66)
  • Олекса

    Провладна редакція 20 хвилин чистить коментарі, які колять очі. Гидка річ.
  • Валя Захарова-Савицкая

    Для наших хлопців війна, хлопці гинуть,а ви в цей час наживаєтесь.Де ваша совість! Ганьба вам!
  • Peter

    Гомэрыка!
  • Світлана Строкова

    Макдональдс-комранія США,добре,що будують,це додаткові робочі місця плюс в казну податки.

keyboard_arrow_up