Суд скасував план побудови котеджного містечка в Якушинцях через порушення

Суд скасував план побудови котеджного містечка в Якушинцях через порушення
Фото ілюстративне
  • Прокуратура Вінницької області виявила, що Якушинецька сільська рада затвердила детальний план території для будівництва 22-х будинків з грубими порушеннями законодавства.
  • Проєкт побудови котеджного містечка визнали протиправним та скасували його. 

Суд встановив, що план побудови котеджного містечка в Якушинцях ігнорує зауваження фахівців. З'ясувалося, що архітектурно-містобудівна рада при Управлінні містобудування та архітектури Вінницької обласної військової адміністрації надала зауваження до проєкту, але вони не були враховані.

Також план порушує принципи містобудування, адже не відповідає принципам формування повноцінного життєвого середовища, збереження природних ландшафтів та не враховує інтереси громади.

Крім того, проєкт забудови несе ризики для жителів громади. У плані відсутній розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту населення, що є неприпустимим, особливо під час війни, коли захист людей від надзвичайних ситуацій та бойових дій є пріоритетом. 

Відео дня

Прокуратура виявила, що план не визначає перспектив використання території, не враховує планування суміжних територій, має недоліки в організації руху транспорту та пішоходів, не встановлює зони санітарної охорони водних об'єктів.

Вінницький окружний адміністративний суд визнав проєкт Якушинецької сільської ради «Про затвердження Детального плану території» протиправним та скасував його. Вже у цьому році Сьомий апеляційний адміністративний суд залишив це рішення в силі. 

Також суд постановив, що Якушинецька сільська рада має лише скасувати рішення про затвердження плану, але й опублікувати резолютивну частину судового рішення. Це робиться для того, щоб всі жителі громади могли ознайомитися з ним. Резолютивна частина — це та частина рішення, де чітко й лаконічно викладені остаточні висновки суду.

 

Читайте також:

Бомбосховище біля «Укртелекому» повернули у власність держави

Будинок з земельною ділянкою за $4000: огляд бюджетного житла у Вінницькій області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дядя Вадя

    Як завжди, хотять откати😂😂😂
  • Бугайов Діма

    Питання як взнати кадастровий номер ціх ділянок?

keyboard_arrow_up