Бомбосховище біля «Укртелекому» повернули у власність держави

Бомбосховище біля «Укртелекому» повернули у власність держави
  • Прокуратура повернула державі бомбосховище біля «Укртелекому».
  • Згідно з чинним законодавством, це приміщення приватизації не підлягало.

Як інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури, Господарський суд Вінницької області вилучив на користь держави з володіння АТ «Укртелеком» у Вінниці бомбосховище.

Йдеться про бомбосховище площею 327 м² на 300 людей та вартістю 8,2 млн грн у самому центрі Вінниці — на вулиці Соборній, де завжди велике скупчення людей, які потребують захисту під час загрози обстрілів.

— Свого часу товариство, всупереч чинному законодавству, приватизувало приміщення з укриттям. Прокуратура у квітні 2023 року в судовому порядку ініціювала витребування бомбосховища з незаконного володіння, — зазначають в прокуратурі.

Відео дня

Господарський суд Вінницької області у липні позов прокуратури задовольнив, однак відповідач оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції.

Північно-західний апеляційний господарський суд, зваживши на доводи прокуратури, постановою від 30.10.2023 залишив скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції — без змін.

Попри це, відповідач знову звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду, який ухвалою колегії суддів Касаційного господарського суду від 07.12.2023 відмовив йому у відкритті касаційного провадження.

Відтак на виконання рішення суду на сьогодні право власності на цю захисну споруду зареєстровано за Фондом державного майна України.

 

Читайте також:

Недобросовісна закупівля в інтернаті: підприємець повернув до бюджету понад 250 тисяч гривень

Бухгалтерка школи «дорахувала» собі понад 400 тисяч гривень зарплати. Її судитимуть

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    Те що повернули, це добре,  погано те що ніхто не поніс відповідальності за незаконне відчуження того сховища, а вони ще є всі живі і здорові.

keyboard_arrow_up