Будинок з земельною ділянкою за $4000: огляд бюджетного житла у Вінницькій області

Будинок з земельною ділянкою за $4000: огляд бюджетного житла у Вінницькій області
  • Ми проаналізували оголошення з продажу приватних будинків в області. Дехто готовий продати дім та чималу кількість землі менш ніж за 100 000 гривень. Дивіться, де розташовані ці будинки та який вигляд мають.

Для багатьох вінничан, як і для українців загалом, питання купівлі власного житла є метою №1. Щоправда, дозволити собі його можуть далеко не всі, враховуючи, що середня вартість 1-кімнатної квартири у Вінниці 45 тисяч, 2-кімнатної 60 тисяч, а 3-кімнатної — 80 тисяч доларів (Дані ЛУН.ua). 

За таких умов більш привабливим варіантом може здатися приватний будинок. Однак не у місті, а за його межами. Вінницька рієлторка Тетяна Войтович говорить, що найбільшим попитом серед вінничан наразі користуються земельні ділянки. Маючи землю, містяни у комфортному для себе темпі зводять власне житло. 

Якщо ж говорити про придбання ділянки з будинком, бодай без ремонту, але неподалік Вінниці, продовжує рієлторка, то варіанти варто шукати на Вінницьких Хуторах або ж на Бучми.

Відео дня

— Якщо говорити прямо про дешеві варіанти, то мова радше про дачі. Нещодавно ми продали у цьому районі «коробку» за 13 800 доларів. Для проживання там, потрібно вкласти ще мінімум 20 тисяч доларів у ремонт, — каже Тетяна Войтович. 

Більш віддалені населені пункти, як ось Стрижавка (19 км) чи навіть Калинівка (27 км) також не порадують доступними цінами. У першій, до прикладу, глинобитний будинок, обкладений цеглою й вже придатний для проживання, коштуватиме орієнтовно від 30 тисяч доларів (1,15 млн грн). Водночас у другій за аналогічні умови проситимуть від 18 тисяч доларів (690 тис. грн)

— Якщо говорити про квартири, то нещодавно у Стрижавці ми продали за 25 тисяч. Вона була у гарному житловому стані. Така вартість зумовлена розвинутою інфраструктурою навколо й хорошою транспортною розв'язкою: людина умовно може у домашніх капцях вийти в магазин, перейти через дорогу, а там вже дитячий садочок чи школа, а громадський транспорт курсує кожних 15 хвилин, — продовжує рієлторка. — У Сальнику (6 км) придатний для проживання будиночок коштуватиме від 12 тисяч (458 тис. грн). Будинок у гарному стані там обійдеться в районі 20 тисяч (764 тис. грн).

Якщо говорити про справді бюджетні варіанти, то шукати їх доведеться на чималій відстані від Вінниці. За словами Тетяни Войтович, мова про 50-70 кілометрів від нашого міста. На сайті DIM.RIA ми знайшли 76 оголошень про продаж житла у Вінницькій області, вартістю до 5 тисяч доларів (191 тис. грн). Рієлторка пояснює, що такими пропозиціями зазвичай користуються переселенці. Вінничани рідко готові їхати у таку далечину. 

— Зазвичай це глухі та віддалені села. Будинки ці цегляні, мають шиферне перекриття даху. У мене зараз є об'єкт у Люлинцях (56 км). У будинок заведена вода та газ. Опалення часткове парове, а часткове пічне, — описує пропозицію Тетяна. — Зазвичай до продажу у таких будинках проживають літні люди. Коли будинок переходить у спадок, то ніхто з рідних жити у ньому не збирається. Житловий стан там часто непоганий. Двічі або чотири рази на день у такі села ходять автобуси. 

Згаданий Тетяною будинок має площу 68 м², дві кімнати та ділянку у 60 соток. В оголошенні зазначається, що житло продається з ремонтом. Поряд з будинком власний сад молодих плодових дерев. «Ідеальне місце для тих, хто стомився від міського гамору та хоче поєднання з природою», — пише продавець. 

 Вартість будинку 4500 доларів (172 тис. грн).

За таку саму вартість продається трохи більший будинок в Іванкові. Житло має чотири кімнати, загальну площу 70 м² та земельну ділянку 60 соток. Однак знаходиться дім на самісінькому кордоні з Молодовою, за 144 кілометри від Вінниці.

Ремонт там косметичний. Є сарай з погребом, комора та літня кухня. Будинок газифіковано та під'єднано до водопроводу. Поряд фруктовий сад та город. 

У Монастирському, колишнє Марксове, що за 66 кілометрів від Вінниці, продають будинок за 4600 (176 тис. грн). Має три кімнати, 60 м² площі та 40 соток ділянку. 

Село знаходиться лише за кілька кілометрів від Брацлава. Автор оголошення пише, що на вулиці є чимало сусідів, на ній прокладено асфальт. Підведено світло й газ. Є власний колодязь, погріб, сарай, літня кухня, сад та город.

Знайшли ми й двокімнатний будинок у Тютьках, що лише за 14 кілометрів від Вінниці. Його загальна площа складає 35 м², а власна ділянка має 24 сотки. Будиночок хоч і невеликий, проте має два поверхи. За нього власники просять 4900 доларів (189 тис. грн).

В описі до оголошення йдеться, що будинок використовувався як дача, та й знаходиться на дачному масиві. «Чудове та спокійне місце», — пише автор. 

Великий дім, площею 92 м² та земельною ділянкою у 92 сотки, продається у селі Журавлівка Тульчинського району. Відстань до обласного центру складає 97 кілометрів. 

У графі «стан будинку» зазначено, що він потребує ремонту. Дах перекрито шифером, підлога дощата, вікна металопластикові. Є літня кухня й сарай. Меблів у будинку немає. Продати таку нерухомість готові за 2 тисячі доларів (77 тис. грн). 

У селі Лопатинці продають житловий будинок на три кімнати, окремою кухнею, верандою й гаражем. Є інтернет, світло й газ, заведений з грубки. Поряд 70 соток власної землі. 

Село знаходиться поряд з трасою. Маршрутки до Вінниці, йдеться в оголошенні, курсують кожні 40 хвилин. Відстань до обласного центру складає 43 кілометри. Придбати будинок можна за 4950 доларів (191 тис. грн). 

Врешті, за 4000 доларів ми знайшли будинок й у селі Каришків. Це за 82 кілометри від Вінниці. Житло має п'ять кімнат та 110 м². Земельна ділянка — 40 соток. Вартість — 4000 (154 тис. грн).

Продавець зазначає, що поряд з будинком є ліс та ставок. У селі працює школа, будинок культури, церква, медпункт та магазини. На подвірʼї літня кухня, гараж, сарай, погріб. Багато плодових дерев, виноград. «А також багато місця для ведення домашнього господарства», — пише власник.

Зазначимо, що практично жоден з переглянутих на DIM.RIA бюджетних будинків не виглядає повністю придатним для проживання, й потребує додаткових вкладень у ремонт та облаштування. Водночас через віддаленість цих будинків від великих міст, власне житло та чималу земельну ділянку можна придбати за суму, рівноцінну лише 2-4 м² житла у Вінниці. 
 

Читайте також:

Вінничанина обрали головою Антикорупційного агентства. Що ми про нього дізналися?

Повісток справді не роздавали. Як у Вінниці пройшов ярмарок військових вакансій від ТЦК

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ася Колькина

    Ото вже брехуни!  У тому Іванові газу споконвіку не було! Хіба що в балонах. Як і у всьому Ямпільському районі.

keyboard_arrow_up