П’ятиповерхівка з видом на Буг. На Київській будують апарт-готель

П’ятиповерхівка з видом на Буг. На Київській будують апарт-готель
Підготовчі роботи до будівництва тривають з літа 2023-го. На цьому місці зведуть готельний комплекс з апартаментами та ще буде заклад громадського харчування
  • Між заправкою та церквою на Київській триває будівництво. Там хочуть звести готель з апартаментами, висотою у п’ять поверхів. 
  • Що планують відкрити у будівлі? Скільки там буде помешкань? Хто замовник будівництва? І як виглядатиме новий дім просто біля річки Південний Буг?

Навпроти бізнес-центра «Тетріс» (колишній «Інфракон») триває будівництво апарт-готеля. Переглянули візуалізації майбутньої споруди, спорудження якої почалося ще з літа 2023 року.

Новий дім біля річки

Територію під будівництво огородили ще в серпні минулого року. Тоді ми побачили, що будівельники знесли старий, напівзруйнований дитячий майданчик та вирівнювали ділянку.

Відео дня

З того часу особливих змін немає. З ділянки прибрали будівельне сміття, і зараз її засипало снігом. На території немає будівельників.

За паспортом об’єкта, що прикріплений до огорожі, підрядник МКП «Білдтраст» виконує підготовчі роботи під будівництво «багатофункціонального центру». Завершення цих робіт запланували на перший квартал 2025 року.

Також на паспорті опублікували візуалізацію майбутнього об’єкта — це має бути п'ятиповерхова будівля.

А з містобудівних умов та обмежень, які були видані на проєктування будівлі, дізналися, що прибережно-захисна смуга Південного Бугу проходить чітко по дамбі. Ділянку під будівництво та захисну зону річки розділяє всього-на-всього пішохідна доріжка набережної.

Близькість заправки теж не проблема. Її санітарно-захисна зона, як виявилося, проходить чітко по межі земельної ділянки.

Про «наповнення» об’єкта

З сайтів wolhotel.com.ua та ribashotelsgroup.ua читаємо, що назва майбутньої п’ятиповерхівки — WOL.Вінниця. Це апарт-готель, де на 5 поверхах будуть розміщені 78 апартаментів різних категорій та метражу.

Апартаменти матимуть площу від 21 до 45 квадратних метрів. І як вказує продавець, «вони укомплектовані всім необхідним для проживання, сучасний ремонт, техніка, меблі та інші зручності».

З інфраструктури тут планується: кафе, коворкінг, фітнес зал, лоббі, комерційні площі на першому поверсі, конференц-зал. Крім того, буде аптека, салон краси, мінімаркет, зарядні станції для авто, поштомат, пункт прокату велосипедів, парковка.

Хто замовник будівництва

Земельна ділянка, де зведуть апарт-готель (кадастровий номер: 0510136300:01:034:0038) в комунальній власності Вінницької громади, передана в оренду товариству «Оптима-ВС». Це ж підприємство є замовником підготовчих робіт на цій ділянці.

За даними YouControl, компанія має вінницьку «прописку», була заснована у 2019 році. «Оптима-ВС» має основний вид діяльності — «будівництво житлових і нежитлових будівель». Статутний капітал підприємства усього 20 тисяч гривень. Фірма не брала участь в судах, негативної репутації у медіа немає.

Керівником «Оптима-ВС» є Ігор Коровко, який разом з Сергієм Старовойтенко є співвласниками компанії. За інформацією «Юконтрол» фірма входить до фінансово-промислової групи «Тіп Груп», де є 20 компаній. Основними напрямками діяльності компаній групи є будування вантажних вагонів, ремонт рухомого складу, виготовлення контейнерів-цистерн, металоконструкцій та залізничні перевезення.

Плюс, з презентації дізналися, що керувати апарт-готелем у Вінниці буде Ribas Hotels Group, яка опікується 28-ма готелями в Україні. Зокрема, у 2023-му у портфель компанії потрапили чотири готелі та один глемпінг. Серед них DIDUKH Eco-Hotel & SPA, WOL.07 by Ribas, Graal resort (всі три – Буковель, Івано-Франківщина), глемпінг Mandra Lavandiia (Одеська область), Radisson City Centre Odesa (Одеса).

Девелопером вінницького апарт-готелю стане Ігор Ільчишен.

Український бізнесмен, засновник ювелірного бренду «Кіmberli», займається інвестиційним будівництвом. Серед його об’єктів — готельний комплекс «AMA FAMILY RESORT» в Буковелі.

Крім того, Ільчишен є президентом Вінницької обласної федерації панкратіону і греплінгу.

На ділянці буде ще одна споруда

Крім апарт-готелю, на землі між церквою та заправкою, буде ще одна будівля. Про це дізналися з порталу державної електронної системи у сфері будівництва.

Тут ще хочуть побудувати заклад громадського харчування. За містобудівними умовами та обмеженнями, висота будівлі складатиме тільки один поверх. Якою буде площа об’єкта і коли цей об’єкт побудують — наразі невідомо.

Хоча у презентації для інвесторів натякають, що цей заклад громадського харчування, ймовірно, стане ще одним у Вінниці McDonald`s.

 

Читайте також:

Чому прокурори хочуть припинити будівництво заправки біля Писарівки

Скільки квартир отримали вінничани у муніципальному будинку? Підсумки за рік, що минає

Понад 590 мільйонів гривень заклали на розбудову Вінниці у 2024 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Masters House

    Компанія House Masters надає послуги майстрів на годину та послуги із мілкого ремонту квартир у Вінниці



    Переходьте на сайт та викликайте майстра: https://house-masters.com.ua/

  • Олекса

    Колись зелене місто Вінниця тепер забудовано вщент мотлохом, кожен куточок повинен бути зачищений від зелені і залитий бетоном.
  • Римский Александр

    Маловато будет, маловато!!!
  • Irena Godlewska

    Може заможні люди склалися та будували  соціальне житло ?? Пів України залишилось без помешкань !!???

keyboard_arrow_up