На Київській почали нове будівництво. Що там зведуть?

На Київській почали нове будівництво. Що там зведуть?
Парканом перекрили усю земельну ділянку між храмом і заправкою. Роботи, за паспортом об’єкта, тут триватимуть до 2025 року
  • Територію між церквою і заправкою, що навпроти бізнес-центру «Тетрис», огородили парканом.
  • Там зараз працює важка будівельна техніка, а з паспорта об’єкта дізналися, що виконують підготовчі роботи.
  • У підсумку, тут мають звести одразу дві нові споруди.

Нещодавно на Київській одну з ділянок огородили будівельним парканом. На місці працює важка техніка, а до самої огорожі прикріплений паспорт об’єкта. То що там будують?

Не житло

За паспортом об’єкта підрядник МКП «Білдтраст» виконує підготовчі роботи. Конкретно, що вони передбачають — переліку немає. Але припускаємо, що це розчищення і планування території, прокладання інженерних мереж, копання котловану під фундамент майбутньої будівлі.

Відео дня

Загальна площа ділянки, на якій тривають будівельні роботи, складає 54 сотки. Але під забудову тут заклали 9 соток. За опублікованою візуалізацією тут має бути п’ятиповерхова багатофункціональна будівля.

Багатофункціональна будівля на Київській буде не житловим будинком, а скоріш за все торгово-офісним центром. Бо за витягом із Генплану Вінниці, ділянка під будівництво має статус «Г-1 Ділова зона».

Ділянки з таким визначенням передбачені для розміщення «адміністративних будівель органів управління, ділових, фінансових, торговельних, культурно-просвітницьких установ, громадських установ та інших багатофункціональних об'єктів». Тобто аж ніяк не для житлових будинків.

Щодо прибережно-захисної смуги Південного Бугу, то вона проходить чітко по дамбі. Ділянку під будівництво і ПЗС річки розділяє всього-на-всього пішохідна доріжка набережної.

Близькість заправки теж не проблема. Її санітарно-захисна смуга, як виявилося, проходить чітко по межі земельної ділянки.

Але будівництво багатофункціональної будівлі — це ще не все.

На ділянці буде ще одна споруда

На порталі державної електронної системи у сфері будівництва ми знайшли ще одне рішення, яке зачіпає ділянку між церквою та АЗС на Київській. Крім багатофункціональної будівлі, тут ще хочуть побудувати заклад громадського харчування.

За містобудівними умовами та обмеженнями, висота будівлі складатиме один поверх. Скільки воно займатиме площі — наразі невідомо. Так само як і коли цей заклад харчування побудують. З паспорта об’єкта виходить, що до 2025 року триватимуть підготовчі роботи тільки для багатофункціональної будівлі. Про іншу споруду ані слова. А хто всім цим володітиме?

Хто замовник будівництва

Земельна ділянка із номером 0510136300:01:034:0038 в комунальній власності Вінницької громади, передана в оренду товариству «Оптима-ВС». Це ж підприємство є замовником підготовчих робіт на цій ділянці.

За даними YouControl, компанія має вінницьку «прописку», була заснована у 2019 році. «Оптима-ВС» має основний вид діяльності — «будівництво житлових і нежитлових будівель». Статутний капітал підприємства усього 20 тисяч гривень. Фірма не брала участь в судах, негативної репутації у медіа немає.

Керівником «Оптима-ВС» є Дмитро Алексєєнко, власником компанії — товариство «ТЕХІНВЕСТПОСТАЧ», де співвласниками визначені Анатолій Алексєєнко і Євгеній Погребняк. 

Останні також є співзасновниками фінансово-промислової групи «Тіп Груп», куди входять 20 компаній. Основними напрямками діяльності компаній групи є будування вантажних вагонів, ремонт рухомого складу, виготовлення контейнер-цистерн, металоконструкцій та залізничні перевезення.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про будівництво протирадіаційних укриттів для вінницьких ліцеїв.

 

Читайте також:

Розробляють програму відновлення нашої області Проєктів Вінниці — аж на 10 мільярдів гривень!

Висотка на 50 квартир — у Вінниці на П’ятничанах погодили нову забудову

«Нас кинули» — пайовики в ЖК «Джерельний» скаржаться на вінницького забудовника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Читач91

    Щось запахло Продіусом.
  • Lyudmila Savluk

    А чому таємниця, громада має знати, що будують?
  • Наталия Савчук

    Все для перемоги,,патріоти,,🤕
  • Читач92

    Фактично на набережній! А скільки метрів від неї? Київський міст, взагалі встане.

keyboard_arrow_up