У центрі Вінниці розпочали будівництво нового мікрорайону. Якою там буде вартість квартир?

У центрі Вінниці розпочали будівництво нового мікрорайону. Якою там буде вартість квартир?
  • На будмайданчик стягнули чимало спецтехніки, а посередині вирили великий котлован. Наразі лише три багатоповерхівки знаходяться на етапі будівництва. Коли їх добудують? Які будуть квартири та за скільки їх продаватимуть? 
  • Наскільки збільшили мінімальну поверховість будинків, загальну кількість квартир та паркомісць?

Територію між Кореєю та Центральним парком вже зараз активно перетворюють на новий мікрорайон. Здавати в експлуатацію перші багатоповерхівки забудовник обіцяє почати у 2024 році. Загалом перша черга масиву розміщуватиметься на понад восьми гектарах землі колишнього заводу «Керамік». 

На цій ділянці планують звести 19 житлових будинків. Раніше, нагадаємо, чиновники говорили, що новобудови матимуть висотність від 14 поверхів, 2600 квартир та 1804 паркомісця. Втім, на сайті DOM.RIA.com, що на ньому розміщена інформація про продаж майбутніх квартир, вказано інша інформація: висотність стартуватиме від 15 поверхів, загальна кількість квартир складе 3009, а паркомісць буде 2132. Гранично допустима висотність залишилася незмінною — 20 поверхів. 

Наразі відомо, що на етапі будівництва знаходиться три будинки. Інші 16 — в проєкті. Півтора місяця тому, коли ми вперше побували на будмайданчику, там вже почали розчищати територію від побутового та будівельного сміття. Зараз там суттєво збільшилася кількість спецтехніки: працюють кілька екскаваторів, підіймальних кранів, вантажівки з бетономішалками тощо. 

Відео дня

Територію будмайданчику відтоді збільшили приблизно вдвічі, огородивши парканом. Посеред ділянки видніється щонайменше один великий котлован під фундамент майбутнього будинку. Його продовжують збільшувати за допомогою бурової установки. 

На сайті DOM.RIA.com можна дізнатися ціни на нерухомість у ЖК Central Park Vinnytsia — до нього й входитимуть 19 майбутніх багатоповерхівок. Однокімнатні коштують від 860 тисяч гривень, а двокімнатні майже вдвічі дорожчі — від 1,57 мільйона гривень. За трикімнатні майбутні власники викладатимуть від 1,62 мільйона гривень, а вартість чотирикімнатних стартує від 5,17 мільйона.

Нагадаємо, що крім житлових будинків у новому мікрорайоні має з’явитися початкова школа на 160 місць та дитячий садочок та 90 місць. Також там буде спорткомплекс з басейном, супермаркет, комерційні приміщення тощо. 

Майбутній мікрорайон матиме й другу чергу під забудову — це територія нині діючого тролейбусного депо. Управління планують перенести в промислову зону Вінниці. Щоправда, ані коли це станеться, ні чиїм коштом це буде зроблено, наразі невідомо. 

На другій черзі з’являться шість будинків, висотністю 6-12 поверхів: 680 квартир, 405 паркомісць. Тут же мають побудувати школу на 540 місць. Новий мікрорайон матиме сім в’їздів-виїздів. 

Поза тим, після введення в експлуатацію будинків забудовник зобов’язався передати в комунальну власність нежитлове приміщення під амбулаторію та нежитлове приміщення для розміщення дільничних офіцерів поліції.

Читайте також:

Закладають фундамент, встановили ліхтарі та лавочки: як будують десятий мікрорайон?

Замінять все — колії, дорогу, тротуари. Нюанси реконструкції, яка має прибрати затори на Пирогова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Наталья Можина

    А детские сады и школы?

    T K reply Наталья Можина

    Написано же в статье что будет 2 школы и детский сад.
  • Аркадий Крысько

    Отсутствие пропорций спальных и промышленных зон , не сделают город комфортным. Это простой способ вытягивания денег при продаже жилья. Сейчас этим занимаются властиимущие а не архитекторы и строители. Хаос, в жизни, в экономике , в строительстве да и во всём.
    Бардак, под покрывалом которого оправдание перемен, а на самом деле это банальное быстрое обогащение.
    Заводы и фабрики нужно строить , а не гипер супер пупер магазины.
  • Olga Limonova

    Какой ужас 🙀 и дом выглядит как паркинг для машин, безвкусно и страшно  !!!!!!
  • Сергей Виноградов

    может пора уже и хоть какой-нибудь заводик построить?

    Victor Samoilov reply Сергей Виноградов

    Сергей Виноградов Head не устраивает?

keyboard_arrow_up