Закладають фундамент, встановили ліхтарі та лавочки: як будують десятий мікрорайон?

Закладають фундамент, встановили ліхтарі та лавочки: як будують десятий мікрорайон?
  • Цієї зими на околицях Вишеньки розпочали будівництво нового мікрорайону. Наразі достеменно відомо про один житловий комплекс, що складатиметься із восьми багатоповерхівок бізнес-класу. Нещодавно там розпочали закладати фундамент під перший будинок. Що ще зробили?

Навесні 2023 року планують здати в експлуатацію першу секцію першого ЖК у новому мікрорайоні Вінниці. У детальному плані забудови першої черги, міська рада називає цю територію Х мікрорайоном. 

Перший житловий комплекс матиме назву Dream Lake. Це вісім будинків від 8 до 10 поверхів. Їх побудують навколо вже існуючого невеликого озера. Забудовник огородив територію та почав роботи зі зведення одного із будинків. Ключі від квартир саме у цій десятиповерхівці за рік мають отримати перші власники. 

Вартість квартир у майбутньому будинку вже зараз стартує від 978 тисяч гривень. Чотирикімнатні від 2,73 мільйона гривень. А ось за дворівневе житло доведеться віддати від 1,66 до 2,65 мільйона гривень.

Відео дня

Наразі на будмайданчику працює баштовий кран, екскаватор та кілька одиниць іншої спецтехніки. Працівники демонтують старі будівлі та закладають фундамент під майбутню багатоповерхівку. Навколо озера встановили вуличні ліхтарі та привезли лавочки. Щоправда, наразі вони стоять запакованими у плівку. 

Відомо, що Х мікрорайон включатиме ще кілька житлових комплексів. У детальному  плані забудови першої черги бачимо, що там має з’явитися як мінімум одна 24-поверхівка. Також планують звести три будинки різної поверховості за типом драбини: 1-8, 9-11 та 12-15 поверхи. Відведена територія під комерційну забудову та приватні будинки. 

 

Читайте також:

Ремонт перехрестя за 12,8 млн грн доручать фірмі, яка ставила флагшток на Замковій горі

Штрафи за парковку. Як водії оскаржують покарання у вінницьких судах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up