Ремонт перехрестя за 12,8 млн грн доручать фірмі, яка ставила флагшток на Замковій горі

Ремонт перехрестя за 12,8 млн грн доручать фірмі, яка ставила флагшток на Замковій горі
При очікуваній вартості 13 мільйонів 690 тисяч гривень, на капремонті перехрестя Коріатовичів-Оводова зекономлять 857 тисяч гривень. Переможцем тендеру обрали фірму, яка до цього робила флагшток і благоустрій Замкової гори
  • Коло на Коріатовичів-Оводова буде капітальним. 
  • За планами влади, там зроблять кільцеву розв’язку, заново перестелять асфальт, прокладуть зливову каналізацію й багато іншого.
  • Хто буде виконувати ці роботи? Договір підряду ще не підписаний, але ми дізналися, що відомо про переможця тендеру на суму майже 13 мільйонів.

У ProZorro 11 лютого обрали компанію, яка буде робити капремонт перехрестя перед Староміським мостом. Очікувана вартість закупівлі була 13 мільйонів 690 тисяч гривень і під час аукціону вона дещо знизилася.

Хто переміг на тендері

На торги за тендер подалися дві вінницьких компанії — «Вінниця благоустрій» та «Агропродсоюз». Перша запропонувала за роботи 13 млн 180 тис. грн, а друга — 12 млн 833 тис. грн.

Відео дня

Оскільки на тендері перемагає та фірма, яка пропонує найменшу суму, то договір підряду планують підписати з товариством «Агропродсоюз». Відтак, при очікуваній вартості закупівлі 13 мільйонів 690 тисяч гривень, на капремонті перехрестя зекономлять 857 тисяч гривень.

Про «Агропродсоюз» відомо, що ця компанія була створена у 2002 році, має вінницьку «прописку» та основний вид діяльності «Будівництво житлових і нежитлових будівель». Директором компанії є Юрій Студент. Він також є і власником підприємства, і це його єдина фірма, йдеться на порталі Opendatabot.

Компанія торгується за тендери ще з 2016 року і з того часу отримала підрядів на загальну суму 166 мільйонів гривень, про що відомо з системи clarity-project.info.

«Агропродсоюз» — улюбленець департаменту комунального господарства. Тільки від цього департаменту компанія отримала тендерів на загальну суму 93 млн грн

Серед найбільш знакових ремонтів, які доручали «Агропродсоюзу» — це облаштування флагштоку і благоустрій Замкової гори (10,2 млн грн), капремонт зони відпочинку на озері Миру, що біля Лісопарку (25 млн грн); будівництво частини огорожі навколо Центрального парку (4,4 млн грн), про що дізналися з DoZorro.

Що входить у перелік робіт

Капремонт перехрестя Коріатовичів - Оводова — це не тільки про будівництво кола для розв’язки. З тендеру читаємо, що запланована повна перебудова дороги на цій ділянці: заново зроблять покриття дороги та тротуарів на перехресті, облаштують нову зливову каналізацію, освітлення, відеонагляд. Там, де можливо, зріжуть кути в тротуарів, щоб розширити перехрестя. І ще поставлять шість нових зупинкових павільйонів.

Передбачена нова розмітка, дорожні знаки, які вказують, що тут облаштована кільцева розв’язка. А насамкінець, з іншого боку від тротуарів висадять шість кленів. Чого точно не буде, так це світлофорів: їх планують демонтувати на цьому перехресті.

Більшість наших читачів виступають за кільцеву розв'язку на цьому перехресті

А коли будуть ремонтувати перехрестя Коріатовичів-Оводова? Буде перекриття однієї з найважливіших доріг на Старе місто?

— Усе буде залежати від підрядника. Цілком ймовірно, що якісь роботи будуть виконувати вночі, коли на вулицях мінімум транспорту. А може доводеться частково перекривати цю ділянку для проїзду, — відповідав раніше директор департаменту комунального господарства і благоустрою міськради Юрій Семенюк.

На момент написання матеріалу договір підряду на капремонт перехрестя Коріатовичів-Оводова ще не уклали. Тому поки невідомо, коли буде старт робіт. Але за умовами тендеру, ремонт має тривати орієнтовно до 30 жовтня 2022 року.

Раніше, нагадаємо, ми дізналися, чи будуть розширяти перехрестя і коло перед Староміським мостом.

 

Читайте також:

Нові дані про дрифтера з Молдови: має інвалідність та стоїть на обліку у психіатра

Віддати пішоходам чи залишити водіям? Думки вінничан про пішохідну вулицю Грушевського

Платні парковки зроблять на десяти вулицях Вінниці. Де саме і як скоро?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Євген Тупчій

    Що той флагшток що це кругове нахрен нікому не треба, а їй аби бабло відмити....
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up