Нові дані про дрифтера з Молдови. Гарашков має інвалідність та стоїть на обліку у психіатра

Нові дані про дрифтера з Молдови. Гарашков має інвалідність та стоїть на обліку у психіатра
  • У Вінниці 18 січня біля Вежі дрифт влаштував автомобіль Ford Fusion без номерів. За кермом був громадянин Молдови Гарашков, якого шукав Інтерпол.
  • Чоловік спочатку на позитиві викладав ролики в Інстаграм, потім плакав у сторіз та був заарештований поліцією.
  • Дрифтера затримали та помістили на 40 діб в ізолятор, він подав апеляцію. Її розглянули 9 лютого, і під час засідання спливли нові дані про іноземця.

Вчора, 9 лютого, у Вінницькому апеляційному суді розглянули апеляцію громадянина Молдови Івана Гарашкова, який 18 січня влаштував дрифт у центрі міста. Чоловікові дали 40 діб арешту та мали екстрадувати на Батьківщину, але він з цим не погодився. Подав апеляцію.

Одразу апеляційну скаргу розглянути не змогли — Іван захворів на коронавірус. 9 лютого справу розглянули та частково задовільнили.

Під час засідання дрифтер розповів, що уже перебував в ізоляторі 40 діб у 2020 році. Сидів у Києві, його тоді затримали за схожих обставин. У Єдиному державному реєстрі судових рішень ми знайшли цьому підтвердження.

Відео дня

Також Іван зазначив, що офіційно в базі Інтерполу не перебуває. Коли минулого разу перебував під вартою, з Республіки Молдови не надійшло жодного документа щодо його екстрадиції. До того ж, як передає «Суспільне», іноземець має інвалідність першої групи, у Молдові стоїть на обліку у психіатра.

За рішенням вінницького суду Гарашков перебуватиме і надалі в ізоляторі тимчасового тримання до 27 лютого.

Потрапляв у ДТП та сварився з поліцією

У реєстрі є чимало судових рішень стосовно Івана. Наприклад, у 2019 році іноземець в Одесі виїхав на залізничний переїзд при увімкненому забороненому червоному сигналу світлофора, там же цього ж року не виконав вимог про зупинку поліцейського та намагався утекти.

Також по одеській трасі він рухався з увімкненими проблисковими маячками (спеціальних світлових сигнальних пристроїв) червоного та синього кольору в салоні автомобіля без відповідального узгодження з органами МВС. За це його теж притягували до відповідальності.

У 2021 році у столиці він потрапив у ДТП, де його визнали винуватцем. Притягували молдаванина також за дрібне хуліганство та за те, що їздив без номерного знака.

На жодне із цих судових засідань молдаванин не з'явився. До речі, кожного разу у чоловіка було інше авто. 

Як бачимо, Іван в Україні уже змінив три міста та постійно порушує ПДР.

У Молдові його добре знають та шукають

Молдавський дрифтер виявився досить одіозною особистістю. Коротке розслідування журналістів 20minut.ua — і ми дізналися, що у 2018 році хлопчина із міста Бєльци інсценізував автокатастрофу та власну смерть у Молдові.

Потім Іван воскрес на території України. З того часу перебуває у міжнародному розшуку за вчинення хуліганства у Молдові, і навіть у Росії. Про це писали молдавські ЗМІ.

Пригадаємо, як розвивалася історія Гарашкова у Вінниці

Спочатку соцмережі горіли від коментарів про дрифт на площі Ліверпуль та у дворі 17-го ліцею:

Згодом, 18 січня, біля Вежі дрифт демонструє Ford Fusion без номерів. Водія швидко вичисляють: ним виявився 23-річний Іван Гарашков з Молдови.

Вся ця історія з трьома дрифтерами і їх відвертою пихою дещо затягнулася. Аж поки ввечері 18 січня Вадим Павлов, головний редактор RIA/20minut.ua на власній сторінці у Фейсбуці не опублікував допис. 

«Поки на кожен такий дрифт не буде жорсткої реакції, ми будемо жити як живемо. І далі читати про перегони і смерті, де знову буде одне — безкарність, — наголосив Павлов.

Цей допис, як виявилося потім, мав дієву і миттєву силу. В ніч на 19 січня автомобіль 23-річного громадянина Молдови зупинили кілька екіпажів поліції Вінниці. Під час огляду у салоні транспортного засобу вилучили зброю. Далі — затримання.

Вже серед ночі Іван зняв відео де плаче і бідкається через те, що на нього тиснуть. 

— За що, за дурний жарт? Я що п'яний за кермом, чи під наркотиками був? — плакав Іван під час арешту і знімав відео. А також публікував дописи в Інстаграм.

Серед ночі вінницька поліція повідомила про те, що Івана Гарашкова доставили у відділок. 

Зранку 19 січня пресслужба вінницького главку опублікувала інформацію, що до обрання запобіжного заходу молодик перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Вилучену зброю направили на експертизу. 

Слідство Вінницького районного управління поліції розпочало кримінальне провадження за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до чотирьох років.

Детальніше про все читайте у матеріалах:

 

Читайте також:

«Фантомні» патрулі: на скільки вони законні та як оскаржити штраф

Платні парковки зроблять на десяти вулицях Вінниці. Де саме і як скоро?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Анатолий Гордий

    психопат за  рулем  страна  непуганых  дураков
  • Николай Сампир

    То як малумний може були за кермом?

    Владимир Наконечный reply Николай Сампир

    Николай Сампир А що тільки на майданах  скакати?
  • Любовь Чернова

    Продам
  • Алексей Каневский

    Молдован+психічно хворий = страшний мікс велосипед триколісний йому тільки дозволяєця і то не завжди

keyboard_arrow_up